IVN West-Betuwe ondertekent manifest Gonzend Rivierenland Biodiversiteit

IVN West-Betuwe ondertekent manifest Gonzend Rivierenland

West-Betuwe 8 juni 2022

Op 23 juni organiseert De Fruitmotor een feestelijke bijeenkomst bij het Geofort voor mensen met hart voor natuur en landschap. Belangrijk onderdeel is de ondertekening van een manifest over acties waarmee iedereen kan bijdragen aan een mooier en biodiverser rivierenlandschap. Namens IVN West-Betuwe zal Fieke Vos het manifest ondertekenen.

Manifest voor een mooie regio
Hoe zorgen we samen voor een mooi gebied waar het fijn leven is voor mens, dier en natuur? Door deze wens met heel veel mensen te delen, samen vorm te geven en vervolgens waar te gaan maken. Met het programma Gonzend Rivierenland werkt de sociale coöperatie De Fruitmotor samen met partners uit Rivierenland aan een biodiverser rivierengebied dat de veranderingen in het klimaat aan kan. De afgelopen maanden hebben verschillende organisaties uit het gebied hard gewerkt aan een landschaps- en biodiversiteitsvisie voor Rivierenland. Het ‘manifest’ roept iedereen op om concreet bij te dragen aan deze visie. Op 23 juni presenteren en ondertekenen belangrijke landschapspartners uit Rivierenland het manifest. Zo worden de krachten gebundeld om tot en met 2030 samen te werken. Inwoners met hart voor biodiversiteit en voor een mooi landschap zijn net zo belangrijk en van harte welkom om het manifest te ondertekenen.

Feest met en voor de regio
Naast de ondertekening van het manifest is er een feestelijk en interessant programma. Prof dr. Ingrid Visseren-Hamakers van de Radboud Universiteit in Nijmegen gaat in op het belang van biodiversiteit en verschillende inspirerende sprekers vertellen hoe zij zich inzetten voor natuur en landschap van het gebied. Muziek is er ook, van woordkunstenaar de Droominee en van de Varikse cabaretière Manon Kroezen. En natuurlijk wordt er geproost met Krenkelaar, de cider van De Fruitmotor.

Iedereen is welkom
De feestelijke bijeenkomst is 23 juni bij het Geofort, Nieuwe Steeg 74 in Herwijnen en is van 13.00 tot 17.00u. Deelname is gratis maar wel vooraf aanmelden via deze website. Hier is ook meer informatie over het programma te vinden.

Wil je het manifest ook ondertekenen? Vanaf half juni publiceert De Fruitmonitor het manifest op  www.gonzend.nl/manifest en kan iedereen die mee wil doen het online ondertekenen.

Foto: Bloeiend Rivierenland. Hilde Engels (De Fruitmotor)

Ontdek meer over

Deel deze pagina