Gespot door de Plantenwerkgroep

De Plantenwerkgroep (PWG) heeft in september twee buitenactiviteiten georganiseerd: een wandeling in de Wetlands Passewaaij in Tiel en een in de Goilberdingerwaard bij Culemborg. Beide dagen kon een klein groepje van maximaal 6 leden genieten van goed weer en vele planten.

Wetlands Passewaaij

Qua soortenrijkdom spande de uiterwaarden van Passewaaij de kroon. Zoals te verwachten was, zagen we verschillende soorten uit de Ganzenvoetfamilie (Liggende, Welriekende en Rode  ganzenvoet, Stekend loogkruid, Smal vlieszaad, Spiesmelde, Druifkruid) en de Amarantfamilie (Papegaaiekruid, Bastaardamarant / Groene amarant en Kleine majer). Andere leuke waarnemingen waren Slijkgroen, Liggende ganzerik, Moeraskers, Graskers en Steenkruidkers.

Goilberdingerwaard

Een week later bezochten we de Goilberdingerwaard in Culemborg. Ook daar veel planten die je daar verwacht, zoals Pastinaak, Gewone agrimonie, Honingklaver, Moerasandoorn, Grote engelwortel, Zwart tandzaad, Wolfspoot, Kattendoorn en Blauw glidkruid. En leuk: Echt bitterkruid. Naast planten ook wat vlinders, een paar Watersnippen en een IJsvogel bij de fortgracht. Het smaakt naar meer: we verheugen ons al op de Eindejaarsplantenjacht in de laatste dagen van december! 

Meer informatie

Wil je meer weten over de activiteiten van de Plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe? Neem dan contact op met Marijke Mauritsz, Netty Bonouvrie en Henk Veldhuyzen via pwg@ivnwestbetuwe.nl

Foto: Echt bitterkruid. Netty Bonouvrie