IVN Routes

Ontdek de leukste wandelingen en fietstochten van Nederland! IVN heeft meer dan 500 routes, samengesteld door IVN vrijwilligers en natuurliefhebbers door heel Nederland. De IVN wandelroutes en fietsroutes variëren van lange tochten tot korte ommetjes. Ook vind je hier de routes van de meerdaagse IVN Trektochten.

IVN wandelroutes

Wandelroutes

Ontdek prachtige wandelroutes voor een onvergetelijke wandelervaring. Verken adembenemende natuur, schilderachtige landschappen en rustgevende paden. Kom tot rust en laad jezelf op tijdens een wandelavontuur in de natuur. Start vandaag nog je ontdekkingsreis!

Fietsroutes

Verken boeiende fietsroutes voor een onvergetelijke rit door adembenemende landschappen. Peddel door prachtige natuur, ontdek schilderachtige wegen en geniet van de vrijheid van het fietsen. Ervaar het avontuur op twee wielen en ontdek nieuwe bestemmingen met onze fietsroutes. Ga op pad en ontdek jouw perfecte fietstocht!

IVN Trektocht De Maasduinen

Meerdaagse trektochten

Pak je rugzak, strik je stevige schoenen, vergeet je verrekijker niet en trek zelf de natuur in! IVN Trektochten zijn meerdaagse wandelingen en fietstochten dwars door Nederlandse natuurgebieden. Je volgt routes uitgestippeld door échte kenners van het lokale gebied en waant je buiten de gebaande paden. Zo kom je langs de mooiste plekken!

Routes

De routes app

Met de IVN Routes app heb je altijd meer dan 450 wandelingen, fietsroutes en meerdaagse trektochten én een digitale natuurgids op zak. En elke maand komen er nieuwe wandelingen bij. Vind een wandeling bij jou in de buurt, of zoek op routes die speciaal geschikt zijn voor kinderen of ouderen. Download de app nu gratis voor Android en iPhone.

Nationale parken

De nationale parken zijn het kenmerkend natuurlijk erfgoed van Nederland, onze topnatuurgebieden, met topbelevingen, de Rembrandts van de Nederlandse natuur. Nederland heeft 21 nationale parken. Gezamenlijk vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. De nationale parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur.

Uitgelichte routes

Hoog Soeren-Klinkenberg

De route voert door het dorp en het afwisselende noordelijk bosgebied ter weerszijden van de Kampsteeg.

wandelroute Wandelroute Langs Utrechtse spoor en dansende bomen

Langs Utrechtse spoor en dansende bomen

De wandeling gaat door een afwisselend bos- en heidegebied van de Utrechtse Heuvelrug op de overgang naar de Gelderse Vallei.

Fietsroute Langs Scholtengoed in Ratum, Brinkheurne en Kotten

Langs Scholtengoed in Ratum, Brinkheurne en Kotten

De fietstocht is circa 40 km lang en gaat over binnenwegen, zandwegen en soms karrensporen.

Heikant wandeling Waalre

Heikant wandeling

De Heikantwandeling gaat over eeuwenoude akkerbouwgronden en voormalig heideterrein dat de afgelopen 100 jaar massaal is beplant met naaldhout.