Over de Natuurrijke School

Wij zetten ons in voor een natuurrijke schoolomgeving. Een plek waar álle kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen en kennis en vaardigheden opdoen om bij te dragen aan een planeet die bruist van het leven.

header kind natuurrijke school

4 april Buitenlesdag!

Op 4 april is het weer Nationale Buitenlesdag! Buiten lesgeven is niet alleen heel leuk, het is ook gezond en goed voor de ontwikkeling van de leerlingen. En het kan elke dag! Onze missie: 25% van de lestijd is buitenlestijd. Doe jij ook mee?

Onze natuurrijke projecten

De NQ-test

Hoe verbonden is jouw groep 8 met de natuur? Om de natuurintelligentie van Nederlandse kinderen in kaart te brengen hebben wij een leuke NQ-test speciaal voor groep 8 ontwikkeld.

IVN Voedselbosjes meisjes planten boom

Voedselbosjes

Een Voedselbosje is 25 tot 30 m2 vol alle verschillende soorten bomen, struiken en kruiden. Deze zijn deels of helemaal eetbaar.

IVN Tiny Forest

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Samen maken wij Nederland een stukje wilder!

suggestie_showfoto_10_hi res_300dpi_verkleind

IVN BinnenBos!

Planten verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40% van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen.