Over de Natuurrijke School

Het primair onderwijs is de perfecte omgeving om kinderen te laten kennismaken met de natuur en alles wat daarin groeit, bloeit, vliegt en kruipt. Samen met leerlingen op ontdekkingstocht in en rondom school is een mooie en leerzame ervaring.

Wij helpen jou met het creëren van een natuurrijke schoolomgeving. Een plek waar álle kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen en kennis en vaardigheden opdoen om bij te dragen aan een planeet die bruist van het leven.

header kind natuurrijke school

Onze natuurrijke projecten

IVN Week van de Natuur

Tijdens de IVN Week van de natuur van 10-16 juni 2024 nodigt de natuur jouw klas uit om naar buiten te komen. Ontdekkend leert jouw klas de natuur rondom school kennen. Wat vliegt daar in de lucht? Welke boom is dat? En wie kruipt er eigenlijk onder de tegels? Je gaat samen met jouw klas op ontdekkingstocht!

1_6

Voedselbosjes

Een Voedselbosje beslaat 30m², met 30 vaste planten, struiken en bomen, deels of volledig eetbaar. Het bevordert begrip van gezonde voeding en voedselproductie bij kinderen door hen actief bij het hele proces te betrekken. IVN streeft naar duizend Voedselbosjes op scholen en kinderopvanglocaties.

Ieder seizoen natuur op school

Met de activiteitenkalender 2023-2024 beleef je de natuur met de klas op en om school. Hang de kalender in het klaslokaal of zet de data in de schoolkalender. Gedurende het jaar vind je onderaan deze pagina de nieuwste materialen, tips en inspiratie.

Natuurrijke Studiedag

Zie jij de voordelen van natuur- en buitenonderwijs wel, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Na deze training staan alle neuzen dezelfde kant op en ligt er een compleet buitenlesaanbod en plan van aanpak klaar, afgestemd op jullie behoeftes, leermethoden en schoolplein. Nieuwsgierig geworden?

Vergroen jouw klaslokaal met het IVN Binnenbos pakket

BinnenBos

Planten verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40% van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen.