Over de Natuurrijke School

Het primair onderwijs is de perfecte omgeving om kinderen te laten kennismaken met de natuur en alles wat daarin groeit, bloeit, vliegt en kruipt. Samen met leerlingen op ontdekkingstocht in en rondom school is een mooie en leerzame ervaring.

Wij helpen jou met het creëren van een natuurrijke schoolomgeving. Een plek waar álle kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen en kennis en vaardigheden opdoen om bij te dragen aan een planeet die bruist van het leven.

header kind natuurrijke school

Onze natuurrijke projecten

IVN Slootjesdagen

Van 5 t/m 11 juni 2023 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen, hun leerkrachten en (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot.

suggestie_showfoto_10_hi res_300dpi_verkleind

IVN BinnenBos!

Planten verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40% van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen.

IVN Voedselbosjes meisjes planten boom

Voedselbosjes

Een Voedselbosje is 25 tot 30 m2 vol alle verschillende soorten bomen, struiken en kruiden. Deze zijn deels of helemaal eetbaar.

IVN Tiny Forest

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Samen maken wij Nederland een stukje wilder!