Vogels

Roofvogels op evenementen

West-Betuwe 9 juni 2023

Enige maanden geleden deed Adri de Groot, maker van de digitale nieuwsbrief Vogeldagboeken, een oproep om de gemeente waar je woont een brief te sturen met het verzoek om evenementen/shows geen toestemming te geven om roofvogels in te zetten als vermaak. In de Vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe hebben we het hierover gehad en afgesproken om de gemeenten in onze regio zo’n brief te sturen.

Namens IVN West-Betuwe, Vogelbescherming Nederland en de werkgroep Roofvogels Nederland hebben we in april zo’n brief gestuurd aan de verantwoordelijke wethouders van de gemeente Tiel en alle politieke partijen in de gemeenteraad van Tiel. Inmiddels hebben we ook een reactie ontvangen.

De gemeente geeft aan dat er op dit moment geen grondslag is in het beleid om roofvogelshows te verbieden. Wel worden roofvogelshows ‘ontmoedigd’ en er wordt geen subsidie voor gegeven. Het evenementenbeleid wordt herzien. Daarbij wordt ons verzoek meegenomen. We hopen dus dat er in het nieuwe evenementenbeleid wel een verbod komt.

We houden het in de gaten!

Fotograaf: Chris de Jong

Ontdek meer over

Deel deze pagina