Een aanrader om te lezen Vogels

Een aanrader om te lezen

West-Betuwe 20 augustus 2022

Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars van Arjan Dwarshuis is een heerlijk boek om te lezen. Hij is een enthousiaste vogelaar met kennis van zaken en schrijft op een prettige manier.

boek

Hij neemt je op een ontdekkingstocht door zijn favoriete natuurgebieden in onze twaalf provincies, de beste vogelkijkplekken en de verborgen pareltjes van Nederland. Hij kijkt gefascineerd naar het gedrag van vogels, luistert naar hun zang en vertelt over hun leefgebieden en de noodzaak om die voor de toekomst te behouden.

Zo zijn de Waddenzee en de Rijndelta belangrijk voor migrerende steltlopers. Miljoenen ganzen en eenden strijken op onze weilanden en waterpartijen neer. En onze heidevelden, hoogvenen, duin- en moerasgebieden behoren tot de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa.

Het dichtbevolkte Nederland is een vogelparadijs en heeft veel mooie natuur. Arjan Dwarshuis, die in 2016 de hele wereld over reisde en het wereldrecord vogelsoorten kijken verbrak (6852), laat zien hoe je van die natuur kunt genieten en hoe oneindig fascinerend vogels zijn.

Het boek Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars kreeg goede recensies van onder meer de Vogelbescherming (‘Ornithologische hoogtepunten. Arjan weet veel enthousiasme voor vogels te genereren.’) en de Volkskrant (‘ Een ode aan de Nederlandse natuur, Dwarshuis schrijft met veel kennis van zaken over vogels en het landschap’)

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina