Plantenwerkgroep West-Betuwe

De plantenwerkgroep inventariseert de plantensoorten in natuurgebieden in de regio West-Betuwe.

Van april tot en met september zijn leden van de werkgroep wekelijks in het veld te vinden. De resultaten van de inventarisaties geven we door aan Floron, de landelijke stichting die in Nederland het onderzoek naar wilde plantensoorten coördineert. Natuurgebieden die we regelmatig bezoeken zijn de uiterwaarden bij Heesselt en Neerijnen, Wetland Passewaaij, de Steendert, de Put van Buren en ‘t Broek bij Waardenburg.

In het winterhalfjaar organiseren we eenmaal per maand een bijeenkomst. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. De onderwerpen op binnenavonden zijn divers, van determinatie-bijeenkomsten om kennis bij te spijkeren tot fotoverslagen van natuurgebieden. Jaarlijks is er ook een lezing met een gastspreker voor zowel IVN-leden als andere belangstellenden.

Ben je geïnteresseerd en/of wil je een keer mee? Dan ben je van harte welkom bij een van onze activiteiten. Houd onze agenda op deze site in de gaten.

Voor aanmelden of meer informatie over onze activiteiten kun je altijd contact opnemen. We laten je graag verder kennismaken met de plantendiversiteit in onze mooie regio.

Coördinatoren werkgroep:
Marijke Mauritsz (06 22 01 62 63) , Pieta van het Hoofd en Netty Bonouvrié
pwg@ivnwestbetuwe.nl