Wat wij doen

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. We inspireren met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Iedereen kan meedoen! Vanuit jouw tuin, buurt, school of werk maak jij het verschil. Doe met ons mee en kom in actie voor meer natuur. Want samen kunnen we de toekomst tot bloei brengen. 

Aan de slag

Jij kan de natuur helpen. Begin bij jezelf: in jouw tuin, balkon of buurt.

Eropuit

Ontdek de mooiste plekken van Nederland. Dus trek eropuit en beleef de natuur!

aan de slag

Leren over natuur

IVN is de grootste natuuropleider van Nederland. Vergroot jouw natuurkennis. 

IVN voor scholen

Op school

De natuur is het beste klaslokaal. IVN werkt aan een natuurrijke schoolomgeving.

IVN in het land

icon illustratie

Provincies

In alle 12 provincies ondersteunen IVN beroepskrachten onze vrijwilligers en voeren zelf talrijke projecten uit. Zij verzorgen de educatie in 20 nationale parken en slaan op lokaal en regionaal de handen ineen met provincie, gemeente en andere groene partners.

Afdelingen

Vrijwilligers vormen het hart van IVN. Vanuit 162 lokale afdelingen organiseren zij cursussen, excursies, wandelingen en natuurgidsopleidingen. Ga mee op pad of ga in je eigen omgeving aan de slag voor de natuur.

icon illustratie klas planten

Natuurlocaties

Op onze prachtige locaties heten wij je hartelijk welkom voor feesten, bruiloften of vergaderingen in een natuurlijke omgeving. Maar ook voor scholen bieden wij diverse mogelijkheden.