IVN Trektochten

Pak je rugzak, strik je stevige schoenen, vergeet je verrekijker niet en trek zelf de natuur in! IVN Trektochten zijn meerdaagse wandelingen en fietstochten dwars door Nederlandse natuurgebieden. Je volgt routes uitgestippeld door échte kenners van het lokale gebied en waant je buiten de gebaande paden. Zo kom je langs de mooiste plekken!

Onderweg kun je Gastvrij in het Landschap uitrusten en overnachten: bij lokale recreatieondernemers die onderdeel zijn van het speciale IVN-programma, zodat zij jou alles over hùn natuurgebied kunnen vertellen. Gaandeweg op de route hoor je op verschillende plekken een mysterieus audioverhaal waar de recreatieondernemers ook op inhaken. Een IVN Trektocht is een ervaring die je niet gauw vergeet.

Dus waar wacht je nog op? Trek je stevige stappers aan en trek erop uit!

Wat is een IVN Trektocht?

 

  • Meerdaagse natuurtochten
  • Bijzondere routes uitgezet door lokale IVN Natuurgidsen
  • Overnachten en pauzeren bij IVN Gastvrij in het Landschap-ondernemers
  • Geen markeringen in het veld, je navigeert via de gratis IVN Routes app
  • Inclusief natuurinfo en een mysterieus audioverhaal over het gebied
  • Bereikbaar met het OV
  • Geen bagagevervoer, dus rugzak op en gaan!

Alle tochten

Ervaringen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet gedacht had dat het zo mooi zou zijn! Zo liepen we dwars door heidevelden, weiden, open vlakten, stuifduinen, beekjes en akkerdorpen. We liepen ruim 50 kilometer en pakten ook wat hoogteverschillen mee. Vaak liepen we urenlang alleen en hadden we gave ontmoetingen met wilde grazers. Exmoorpony’s vergezelden ons voor de lunch, een kudde taurossen liet ons rustig passeren en zo nu en dan sprong er een hert voor ons uit.

Hannah over de 3-daagse IVN Trektocht De Maashorst

Direct na het ontbijt starten we met deel 2 van de tocht. Vandaag staat er maar liefst 18.3 kilometer op de planning. Onze benen voelen wel een beetje stroef, maar vol goede moed gaan we van start. Doordat het nog vroeg is komen we het eerste uur helemaal geen andere mensen tegen. We horen vogels fluiten en zien de zon door de bomen schijnen. Dit is pas echt op en top
genieten.

Sigrid over de 4-daagse IVN Trektocht Veluwe

Over IVN Trektochten

Wandelen is bij uitstek de manier om te vertragen, de natuur optimaal te ervaren en je te verwonderen over haar schoonheid en om tot rust te komen. Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen zijn IVN Trektochten ontstaan. Tijdens deze meerdaagse wandelroutes word je enkele dagen meegenomen in het authentieke verhaal van het landschap en verovert ze een plekje in je hart.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met trektochten@ivn.nl. Of volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en reisverslagen.