Overig

Drie podcasts over natuur in rivierenlandschap

West-Betuwe 18 april 2023

In opdracht van de gemeente West Betuwe hebben Emmie Nuijen en Jan van den Berg van ‘de Struingids’ podcasts gemaakt over het rivierenlandschap. Zij interviewen tijdens een wandeling mensen die een bepaald natuurgebied goed kennen. Dat vatten zij samen in een podcast van 30 minuten om bewoners en bezoekers van het gebied te informeren en te enthousiasmeren over de natuur.

Podcast Heesseltsche uiterwaarden

Hans Keuren en Jan van den Berg zijn afgelopen juli door de Heesseltsche uiterwaarden gestruind waar ‘nieuwe’ riviernatuur vrij spel krijgt. Ze bespreken samen de uitzonderlijk droge zomer, maar ook wat ze verder op hun pad tegenkomen.

Podcast Regulieren

Jan van den Bosch heeft Emmie Nuijen en Jan van den Berg afgelopen november meegenomen door de Regulieren, een komkleigebied bij Culemborg. Jan is boswachter bij Geldersch Landschap & Kasteelen in het rivierengebied en heeft onder meer ‘de Regulieren’ onder zijn hoede. Hij is al sinds zijn jeugd verbonden aan dit gebied en weet er veel over te vertellen.

Podcast Mariënwaerdt

Half april zijn de opnamen van de derde podcast voor de gemeente West Betuwe over het rivierenlandschap gemaakt. Tijdens een wandeling over Heerlijkheid Mariënwaerdt met Janny van Zijderveld, natuurgids bij IVN West-Betuwe. Deze podcast moet nog worden afgerond.

De podcasts over de Heesseltsche uiterwaarden en de Regulieren zijn te beluisteren op streamingdiensten als Spotify en Anchor.fm. De podcast over Mariënwaerdt zal hoogstwaarschijnlijk in de tweede helft van mei te horen zijn.

Ga naar: Struingids • Een podcast op Spotify for Podcasters

Foto: Opname podcast in Heerlijkheid Mariënwaerdt met Janny van Zijderveld. Emmie Nuijen

Ontdek meer over

Deel deze pagina