IVN Natuureducatie biedt 500 wandelroutes, fietsroutes en meerdaagse trektochten aan. Iedere maand worden er nieuwe unieke wandelingen en fietstochten toegevoegd. Laat je verrassen door de mooiste plekken in de Nederlandse natuur.

Alle routes staan in de IVN Routes app. Deze app kan offline worden gebruikt door vooraf een route te downloaden. Met de GPS functie wordt je locatie vastgesteld en kan je tijdens het wandelen of fietsen niet van de route afraken. Onderweg tijdens de wandeling of fietstocht krijg je ook nog eens interessante informatie van je eigen digitale IVN Natuurgids. Lijkt het je leuk om een IVN-wandeling of fietstocht te maken?

Wandelroutes

Ontdek de leukste wandelroutes van Nederland. IVN heeft meer dan 200 wandelroutes die zijn samengesteld door IVN vrijwilligers en natuurliefhebbers door heel Nederland. De wandelroutes varieren van langeafstandswandelingen tot korte ommetjes. Ook hebben we meerdaagse trektochten.Trek je wandelschoenen aan en laat je verassen door de beeldschone natuur en highlights die je onderweg tegenkomt.

Fietsroutes

Op zoek naar leuke fietstochten in Nederland. IVN biedt meer dan 100 niet officiële fietsroutes aan door de mooiste natuurgebieden. Of je nu een rondje in de omgeving wilt maken of een langere fietstocht. Laat je inspiren door IVN.

 

IVN Trektochten

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en trek zelf gedurende een IVN Trektocht de natuur in.  Laat je tijdens de tocht meenemen door het verhaal van het unieke landschap en ervaar het met al jouw zintuigen. Waan je buiten de gebaande paden, hoor de takjes en bladeren knisperen onder je voeten en geniet van de zon op je gezicht. Er zijn geen markeringen in het veld: je laat je leiden door de navigatie van de IVN Route app. Bekijk welke tochten je wilt maken.

Nationale Parken

Nederland heeft 21 nationale parken: typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Bossen, heide, laagveen, getijdenwater, duinen, vennen en meer. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie. IVN zorgt er samen met terreinbeheerders, vrijwilligers, recreatiebedrijven en gemeentes voor dat je deze bijzondere gebieden optimaal beleeft met leuke activiteiten, routes en educatieve programma’s.