Overig

Wie trekt de struinkar?

West-Betuwe 7 mei 2023

Gemeente West Betuwe wil basisscholen natuurlessen gaan aanbieden en vraagt of IVN daarbij kan helpen.

Via Stichting Welzijn West Betuwe kunnen de scholen allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en erfgoed ‘inkopen’. In dit Cultuur Magazine staat het aanbod voor 2022/2023. Voor komend schooljaar moet daar ook een aanbod voor natuur, milieu en boerderij bij komen. Welzijn West Betuwe heeft bij ons aangeklopt of wij iets kunnen aanbieden.

Bodemdiertjes

Wij vinden natuureducatie aan kinderen natuurlijk belangrijk. En we hebben een prachtig programma met struinkarren en lesmateriaal in huis om met klassen de uiterwaarden in te gaan. We willen dit wel inzetten, maar dan moet er een groep van 4 à 5 mensen zijn die deze kar gaan trekken. Wie wil het op zich nemen om dit lesprogramma te organiseren en aan te bieden? Dat kunnen natuurgidsen zijn, maar dat hoeft zeker niet. Iedereen is welkom die het leuk vindt om met kinderen de natuur in de uiterwaarden te ontdekken. 

Struinkar. Bert Vos

Ben je nog geen IVN-lid of ken je enthousiaste mensen die nog geen IVN-lid zijn? Dat is voor nu nog geen probleem. Bert Vos heeft het programma ontwikkeld en wil de groep wegwijs maken en opleiden. Het bestuur faciliteert de groep waar mogelijk. Daarna is de groep aan zet om, als zelfstandige groep binnen IVN West-Betuwe en in afstemming met Welzijn West Betuwe, de scholen een aanbod te doen.

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Fieke Vos gwg@ivnwestbetuwe.nl

Foto: Struinen bij de Waal. Bert Vos 

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina