West-Betuwe
Overig
zondag10okt2021

Succesvolle deelname IVN aan Ode aan de Linge

Op zondag 19 september hield Ode aan de Linge haar jaarlijkse manifestatie in het Heempark in Geldermalsen. Ode aan de Linge is een kleinschalige festival op het snijvlak van kunst en natuur. Dit jaar deed IVN West-Betuwe voor het eerst mee met een stand en met een activiteit over libellen.

Een beetje tricky, want met een grijze en druilerige dag zou er natuurlijk geen libel te zien zijn. Maar…. het was een wonderbaarlijk mooie dag en de mensen die met ons op stap gingen konden paardenbijters, heidelibellen en pantserhoutjuffers bewonderen.

Pieta, Ads en Fieke stonden op een mooi plekje waar alle bezoekers al snel langs kwamen. Als blikvanger hadden we een grote foto van een Viervleklibel (gemaakt door Anton Lemmers) bij onze stand geplaatst. Een mooi staaltje van kunst! Foto plus stand trokken de aandacht. We hadden veel aanloop.  We vertelden over de levensloop van libellen en namen kleine groepjes mee het park in.

Bij de stand raakten we met veel mensen in gesprek.  Dat was gewoon leuk en goed voor ons netwerk. Meerdere mensen waren ook geïnteresseerd in onze nieuwsbrief. Wat ons betreft is een IVN-bijdrage aan Ode aan de Linge voor herhaling vatbaar!

Foto: IVN-stand Ode aan de Linge. Fieke Vos