West-Betuwe
Overig
woensdag16feb2022

Lentetuinactie Gonzend Rivierenland: doe je mee?

De lente komt er aan! Zodra het warmer wordt komen bijen uit hun winterrust. Tijd voor actie! Is jouw tuin fijn voor bijen? Kunnen ze bij jou terecht voor hun eerste eten en drinken? Geef je tuin of balkon dan op voor de Gonzend Rivierenland lentetuinactie en win.

Adrieke van Herk, projectleider: “Met ons project Gonzend Rivierenland werken we aan meer biodiversiteit in de regio. Groenere tuinen helpen daar ook bij. Nu het bijna lente wordt gaan we op zoek naar mooie voorbeelden van bloeiende balkons, tuinen en erven. Bijen hebben vroegbloeiende planten en struiken nodig, maar ook water en beschutting. Zorg je daar ook voor en vind je het leuk om je tuin aan ons te laten zien? Stuur ons dan een mooie foto en wat informatie over je tuin. Drie tuinen van inzenders komen we bezoeken. Zij krijgen een mooi cadeaupakket. Hun tuinen delen we als inspirerend voorbeeld graag met anderen”. 

Doe je mee?

Iedereen met een beetje ruimte, van balkon tot landgoed, kan bijen helpen. Wil je jouw tuin opgeven? Ga naar www.defruitmotor.nl/nieuws/lentetuinactie-doe-je-mee voor informatie over hoe je mee kunt doen.

Gonzend Rivierenland is een initiatief van De Fruitmotor en wordt mede mogelijk gemaakt door de Regiodeal FruitDelta Rivierenland. Meer weten of wil je iets met ons delen? Stuur een e-mail aan gonzend@defruitmotor.nl of kijk op  www.defruitmotor.nl.