West-Betuwe
Kind & Natuur
donderdag21okt2021

Herfstspeurtocht in het Zoelense bos

Op 20 oktober verzamelden de IVN-natuurgidsen Anna, Eefke, Mony en Ads zich 13.00 uur bij het kasteel in het Zoelense bos om de laatste voorbereidingen te treffen voor de avontuurlijke herfstspeurtocht voor kinderen.

De IVN-vlag werd opgehangen, een tafel met stoel neergezet en een krat met IVN-tasjes klaargezet. In die tasjes zaten een loeppotje, een fotolijst, een natuurdagboekje, potloden, zoekkaarten van bodemdiertjes en van paddenstoelen, een spiegeltje en een schrijfmap. Allemaal spullen die handig zijn tijdens de speurtocht.

kinderen, buitenlesdag, speurtocht, herfstHerfstspeurtocht in het Zoelense bos. Anna van Hal

Anna had bovendien prachtige  geplastificeerde kaarten gemaakt en opgehangen met allerlei opdrachten. Daarmee werden de kinderen getriggerd om te voelen, te ruiken, te zien en zich te verwonderen over wat er allemaal in het bos te beleven is.

Er hadden zich 14 kinderen en 9 ouders aangemeld. De speurtocht begon om 14.00 uur met prachtig herfstweer met wat wind en wolken. Helaas ging het tegen 15.00 uur verschrikkelijk regenen. Binnen een half uurtje was iedereen uitgespeurd. Begrijpelijk. De spulletjes werden snel ingeleverd. Gelukkig was iedereen ondanks de regen enthousiast over deze IVN-activiteit.
Ads

Foto: Herfstspeurtocht in het Zoelense bos. Anna van Hal