West-Betuwe
Beleid & Organisatie
woensdag14jul2021

Corona en IVN-activiteiten

Vanaf zaterdag 26 juni zijn de coronamaatregelen flink versoepeld. Dat betekent voor IVN dat we weer gewoon naar buiten kunnen, als we maar wel 1,5 meter afstand houden. Er is dus geen beperking meer aan de groepsgrootte.

Activiteiten
Onze werkgroepen kunnen gewoon weer op pad. Het is aan de werkgroepcoördinatoren om te bepalen of ze met aanmeldingen willen werken of niet. Het hoeft niet. Ook publieksactiviteiten kunnen weer van start. Het bestuur adviseert bij publieksactiviteiten te blijven werken met aanmeldingen om te voorkomen dat de groep te groot wordt om 1,5 meter afstand te houden. Gezien de stijgende besmettingscijfers ziet IVN West-Betuwe voorlopig af van binnenactiviteiten.

Protocol
Een nieuwe versie van ons protocol staat onder aan deze pagina. De richtlijnen van de rijksoverheid zeggen niets over het wel of niet mogen delen van verrekijkers en telescopen en de overdracht van het virus blijkt toch heel weinig via contactpunten te gaan. Delen van verrekijkers en telescopen is daarom weer mogelijk.

Basisregels
Naast de richtlijn om steeds 1,5 meter afstand van elkaar te houden blijven natuurlijk de andere basisregels van kracht:

  • zorg voor een goede hygiëne. Was geregeld je handen en nies en hoest in je elleboog
  • heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen!

Coronaprotocol IVN West-Betuwe juli 2021