slotdag_1_0

Spetterende seizoenafsluiting

Veldhoven Eindhoven Vessem 6 juli 2022

 

Ieder jaar sluiten we het seizoen met het jeugd-IVN af met een hele dagactiviteit. Na twee saaie, en soms gortdroge, jaren was een evenement met water zeer op zijn plaats. Dus vertrekken we naar België, regenjas mee en een handdoek. We weten immers niet hoe het weer het zal zijn na het wisselvallige weer van de afgelopen weken.
Maar dat mag de pret niet drukken.  Twee auto’s vol goeie zin en weg zijn we. Onderweg wordt de spanning groter, want wat gaan we nu eigenlijk doen? Het gaat richting België, gaan we naar het strand? Nee, dat is te ver  rijden voor een dagje. Gaan we naar Bobbejaanland ? Nee, wel leuk, maar niet echt natuurlijk, en dat is nou net ons doel: IVN natuureducatie.

We rijden Bobbejaanland dus voorbij en parkeren in een groot sportpark ergens in het bos. 850 meter wandelen naar Hidrodoe. Hidrodoe? De naam zegt het al een beetje, als je luistert naar wat je zegt: hidro is een ander woord voor water en doe is een vorm van het werkwoord doen. Dus eigenlijk zeg je: water doen. En dat is precies wat we dan ook gaan doen.

Deel deze pagina