Eckartse Bos

5.8 KM
Eindhoven
(7)

Een mooie wandeling door het Eckartse bos, ook wel wandelpark Eckart genoemd. Het gebied bestaat uit halfopen landschap, oud bos, het beekdal van de Dommel en het landhuis Eckart. Heel afwisselend dus.

Vogels

Het Eckartsebos ligt ten zuiden van landhuis Eckart. Het bestaat uit nat bos in het beekdal van Dommel en Kleine Dommel en iets droger bos op een zandkop. Het is een oud landschap en loofbos met hoge natuurwaarde. Er groeien veel bijzondere paddenstoelen en er broeden veel vogelsoorten.

Geschiedenis

De geschiedenis van Eckart gaat terug tot 1312 toen er sprake was van hoeve Eckart, strategisch gelegen en dus veilig op een eiland tussen de Dommel en de Oude Gracht. Het huis Eckart werd een zorginstelling en dat is het gebleven tot op de dag van vandaag.

Laarzenpaden

Voor de wandeling in het Eckartsebos heb je stevige schoenen (of laarzen) nodig. Na veelregenval kan het erg modderig zijn. Je start op de kleine parkeerplaats aan het Aalbersepad, dat ligt aan de van Oldenbarneveltlaan.

Navigatie en kaart

In de loop van het jaar kun je voor deze wandeling gebruik maken van de IVN route app. Als je liever op eigen middelen navigeert, kun je de kaart uit Google Maps gebruiken. De gegevens zijn te downloaden op de computer als kml-file, eventueel voor je eigen navigatie app.

[Klik op het symbool met de vier hoekjes rechts in de kop. Vervolgens op het driepuntjes symbool, rechts in de rode kop van de legenda. Kies KML downloaden.]

 


Kaartje van de route

Locatie

Aalbersepad, Eindhoven
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina