Wie zijn wij?

IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid is een landelijke vereniging met 161 plaatselijke afdelingen. IVN Veldhoven Eindhoven Vessem is zo’n afdeling met als werkgebied de gemeenten Veldhoven, Eindhoven en een deel van de gemeente Eersel (de kernen Vessem, Knegsel en Wintelre).

De afdeling is ontstaan door samenvoeging van IVN Veldhoven-Vessem en IVN Eindhoven in 2013 en heeft ca. 320 leden. Ons doel is om met onze activiteiten belangstelling te wekken voor natuur en milieu. Bovendien willen we de kennis bij het publiek hierover vergroten en het belang ervan voor onze toekomst. Met diverse activiteiten zorgen wij voor bescherming en ontwikkeling van de natuur in ons werkgebied.

Activiteiten

Er zijn momenteel geen activiteiten

Nieuwe fietsroute Eindhoven Zuid Zuid

Deze fietsroute ten zuiden van Eindhoven, gaat als je de stad uit bent vrijwel volledig door mooie natuur. Bossen, de heidevelden van de Groote heide, de schitterende Malpie vennen en de nieuwe natuur van Grootgoor en de Sprankelse bossen bij Veldhoven. Ook als je weer Eindhoven inrijdt, gaat dat via het groene Dommeldal. De route is 60km lang.

Speciaal aanbevolen: bezoekje aan de Achelse Kluis