Natuurwandelpad Grootmeer

4.2 KM
Wintelre
(1)

Het Grootmeer is een heideven tussen Vessem en Wintelre. Het is in 1990 aangewezen als beschermd natuurmonument. Het kenmerkende van het Grootmeer is het kalkrijke water, afkomstig van het nabijgelegen pompstation van de Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant. Dit water zorgt voor een vegetatie en fauna, die in de omgeving zeldzaam is. Het oeverkruid en de heidekikker zijn daar voorbeelden van.

Herstelplan

In 1999 is er een grootscheeps herstelplan uitgevoerd, waarmee voorkomen werd dat het Grootmeer zou veranderen in een moerasbos. Belangrijk is het Grootmeer verder voor watervogels en de veelvuldig voorkomende padden, die zich hier voortplanten.

Er zijn twee wandelingen: een langere van 4,2 km en een korte versie van 1,7 km, het ommetje.

Klik voor de routebeschrijvingen:

 

IVN Routes app

Er is de mogelijkheid om de routes te lopen met begeleiding van een app (IVN Routes, beschikbaar voor Android en IOS) voor aanwijzingen en informatie. Momenteel is de app in revisie, maar we streven ernaar om zo snel mogelijk alle wandeling in de vernieuwde app te kunnen presenteren. Gelukkig is deze route van een kaartje en beschrijving voorzien. Dus u kunt meteen op pad.

Locatie

Parkeerplaats Grootmeer, Merenweg 5, 5513 NZ Wintelre
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina