Wandeltip Herbertusbossen

8.0 KM
Heeze
(0)

Een afwisselende wandeling door de Herbertusbossen de omgeving van kasteel Heeze. Je ziet en hoort veel vogels en als je geluk hebt zie je de schaapherder aan het werk op de Strabrechtse heide.

Kasteel Heeze

Dit grote kasteel kun je zien liggen als je door Heeze rijdt. Het stamt in de huidige vorm uit 1760 en het wordt bewoond door een adellijke familie die het kasteel al lang in bezit heeft. De oorsprong van het kasteel gaat terug tot het jaar 1172 toen heer Herbertus is genoemd als heerser van de regio en er woonde. In de afgelopen tijd was de fundering van het kasteel erg slecht geworden, maar door een financiële overheidsimpuls is dit hersteld en kan het kasteel weer lange tijd mee.

Herbertusbossen

De omliggende Herbertusbossen hoorden altijd bij het kasteel, maar kwamen grotendeels in bezit van Brabants Landschap, want het onderhoud van bossen en paden vraagt veel geld en deskundigheid.

 

Bos

De wandeling gaat achtereenvolgens door oud gemengd bos, een stuk met weilanden en heide en als laatste door oud loofbos in de beekdalen van de Groote Aa en de Sterkselsche Aa. Het laatste deel van de wandeling gaat over paden, die in de winter nat zullen zijn.

Binnenkort komt de route beschikbaar op de IVN-app. Tot die tijd gebruik je het kaartje van de route via de button “Kaartje van de route”.

Kaartje van de route

Locatie

Boschlaan 24, 5591 HJ Heeze
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina