Vlasroot en Dommel 3 of 6 km

5.7 KM
(4)

Dit is een erg mooie wandeling ten zuiden van Veldhoven door twee geheel verschillende natuurgebieden. En wel twee van de fraaiste gebieden binnen het werkterrein van het IVN Veldhoven Eindhoven Vessem. Namelijk het Vlasrootven en de Dommelbeemden. Het ven is natuurlijk ontstaan, óf door uitwaaien van de zanddeklaag óf als een vroegere Dommel arm. Het is niet helemaal zeker. Zeker is wel dat de noordoost kant van het ven een verhoogde zandoever heeft, wat de uitwaaitheorie steunt.

Dommel

Als u de wandeling niet inkort gaat de wandeling verder richting het stromende water. Vanaf de brug in de weg Waalre-Veldhoven, strekt zich aan weerszijden van de laaglandbeek Dommel een breed dal uit richting Waalre. Het Dommeldal is voor een deel in eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten. De wandeling voert over de oever van de beek en door de beemden.

De wandeling is 6 km lang als beide gebieden bezocht worden, de verkorting is 3 km. Vanaf het parkeerterrein heeft men dan de keus on één van de twee varianten te lopen, die beide ongeveer dezelfde lengte hebben.

LET OP: De wandeling is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn en niet voor wandelwagens.

Klik op een plaatje hieronder om de beschrijving te downloaden.

 

IVN Routes app

Er is de mogelijkheid om de route te lopen met begeleiding van een app (IVN Routes, beschikbaar voor Android en IOS) voor aanwijzingen en informatie. Momenteel is de app in revisie, maar we streven ernaar om zo snel mogelijk alle wandeling in de vernieuwde app te kunnen presenteren. Gelukkig is deze route van een kaartje en beschrijving voorzien. En een kaartje in Google Maps. Dus u kunt meteen op pad.

Kaartje van de route

 

Locatie

Volmolenweg, , Veldhoven,
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina