Eindhoven Zuid Zuid

60.0 KM
Eindhoven
(14)

Deze fietsroute ten zuiden van Eindhoven, gaat als je de stad uit bent vrijwel volledig door mooie natuur. Bossen, de heidevelden van de Groote heide, de schitterende Malpie vennen en de nieuwe natuur van Grootgoor en de Sprankelse bossen bij Veldhoven. Ook als je weer Eindhoven inrijdt, gaat dat via het groene Dommeldal. De route is 60km lang.

Achelse Kluis

Op het zuidelijkste punt van de route vind je de Achelse kluis. In 1685 stichtte Petrus van Eijnatten op deze plek een gemeenschap van kluizenaars. Sindsdien is de Achelse Kluis een centrum van gebed. In 1846 stichtten de Trappisten van de abdij van Westmalle hier een priorij om in de geest van de Cisterciënzerorde een leven te leiden van gebed, arbeid en studie. In 1871 werd deze priorij tot abdij verheven en heet sindsdien Sint-Benedictusabdij.

Nadat in 2020 de laatste broeders vertrokken uit de Abdij, heeft men besloten het complex te verkopen. Inmiddels is het in particuliere handen en is het voordien gesloten klooster, opengesteld voor publiek. Een en ander heeft wel tot gevolg gehad dat het bier dat in de abdij gebrouwen wordt, nu geen trappist meer mag heten. Het is nu abdijbier, maar wel dezelfde smaak!

Inkortingsmogelijkheden

De route laat zich inkorten tot 52km als je op het parkeerterrein van de Tongelreep aan de Anton Coolenlaan start. Verdere inkorten tot 40km is mogelijk door de Achelse Kluis en de Malpie niet aan te doen.

Perfecte afstanden voor de elektrische fiets.

Navigatie en kaart

In de loop van het najaar kunt u voor deze fietstocht gebruik maken van de IVN route app. Als u liever op eigen middelen navigeert, kunt u de kaart uit Google Maps gebruiken. De gegevens zijn te downloaden op de computer als kml-file, eventueel voor uw eigen navigatie app.

[Klik op het symbool met de vier hoekjes rechts in de kop. Vervolgens op het driepuntjes symbool, rechts in de rode kop van de legenda. Kies KML downloaden.]

Kaartje van de route

 

 

 

Locatie

Stationsplein Eindhoven
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina