Eindhoven Noord Noord

63.0 KM
Eindhoven
(7)

Deze fietstocht van ruim 60km verkent Eindhoven Noord en het gebied ten noorden van Eindhoven. Het vertrekpunt is het station van Eindhoven. Vrijwel direct fietst u langs de Dommel en dat blijft ook een tijd zo.

Na het Wilhelminakanaal verlaat u het Dommeldal en fietst u verder door de plaatsen Breugel en Son naar Sint Oedenrode, met kasteel Henkenshage. Vanaf daar weer een heel stuk Dommeldal. Via Liempde en Boxtel gaat u door de Mortelen richting Oirschot en Best. En dan bent u zo weer in Eindhoven Noord.

Merk op dat u vele malen de Dommel kruist.

Inkortingsmogelijkheden

De route laat zich inkorten tot 23km als u bij de eerste pauzeplaats aan het Wilhelminakanaal links gaat. De route is in te korten tot 47 km, als u start in Son bij de pauzeplaats en het kanaal blijft volgen op de terugweg.

Perfecte afstand voor de elektrische fiets.

Navigatie en kaart

In de loop van het najaar kunt u voor deze fietstocht gebruik maken van de IVN route app. Als u liever op eigen middelen navigeert, kunt u de kaart uit Google Maps gebruiken. De gegevens zijn te downloaden op de computer als kml-file, eventueel voor uw eigen navigatie app.

[Klik op het symbool met de vier hoekjes rechts in de kop. Vervolgens op het driepuntjes symbool, rechts in de rode kop van de legenda. Kies KML downloaden.]

 

Locatie

Stationsplein Eindhoven
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina