Aanschotse Beemden

3.6 KM
(4)

Een wandeling voor iedereen die van de natuur houdt. Dicht bij de stad en toch er helemaal uit. Wandel 3,5km door een oud landschap met nieuwe elementen. De Aanschotse Beemden zijn een levende herinnering aan een historie van honderden jaren en fungeren daarbij ook als recreatief park voor omwonenden en liefhebbers van groen en natuur.

Multifunctioneel groen

Dit was de bedoeling van de gemeente toen het gebied in 2001 de functie “Multifunctioneel groen” kreeg. Dat wil zeggen dat een balans wordt gezocht tussen landschappelijk en ecologisch groen enerzijds en recreatief gebruik anderzijds. Doel is het in contact brengen van de stedeling met het landschap om rust te brengen als tegenwicht tegen de drukte van de stad.

Als het erg nat is wandelt u de winterroute.

Navigatie en kaart

In de loop van het najaar kunt u voor deze wandeling gebruik maken van de IVN route app. Als u liever op eigen middelen navigeert, kunt u de kaart uit Google Maps gebruiken. De gegevens zijn te downloaden op de computer als kml-file, eventueel voor uw eigen navigatie app.

[Klik op het symbool met de vier hoekjes rechts in de kop. Vervolgens op het driepuntjes symbool, rechts in de rode kop van de legenda. Kies KML downloaden.]

Kaartje van de route

Locatie

Toledolaan 4, 5629 CC Eindhoven
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina