Aanbieding vogelrapport Gijzenrooi – Stratumse Heide Vogels

Aanbieding vogelrapport Gijzenrooi – Stratumse Heide

Veldhoven Eindhoven Vessem 22 oktober 2021

Met 30 aanwezigen was het een gezellige drukte in “De Paardestal”, de thuisbasis van IVN Geldrop. Op donderdagavond 21 oktober werd daar de “Broedvogelinventarisatie Gijzenrooi-Stratumse Heide 2021” aangeboden aan vertegenwoordigers van Brabants Landschap en de gemeenten Geldrop en Eindhoven.

Het onderzoek is een gezamenlijke inspanning van vier vogelgroepen:  IVN Geldrop, Telgroep heggenlandschap Gijzenrooi, IVN Veldhoven Eindhoven Vessem en KNNV afdeling Eindhoven. 

GijzenrooiNa het welkomswoord door de voorzitter van IVN Geldrop, Harrie Broeksteeg, presenteerde Heine van Maar, als algemeen coördinator van het onderzoek, een overzicht van het gebied, de werkwijze, de resultaten en een aantal overwegingen voor toekomstig beheer. Samenvattend kon geconcludeerd worden dat het een zeer waardevol gebied is met de potentie om nog te verder te groeien m.b.t. biodiversiteit.

Vervolgens werden gedrukte exemplaren van beide rapporten (ook het deelrapport “heggengebied”) aangeboden aan wethouder Rob van Otterdijk van de gemeente Geldrop – Mierlo (foto 1), Mari de Bijl en Vivian Maas van Brabants Landschap (foto 2) en aan Frank Verhagen en Karel Beljaars van de gemeente Eindhoven (foto 3).

GijzenrooiGijzenrooiGijzenrooiTenslotte werd er ruimschoots gebruik gemaakt van de gelegenheid om na te praten, ideeën uit wisselen en nieuwe plannen te maken onder het genot van een drankje.

Een digitale versie van het rapport is voor geïnteresseerden te downloaden op deze pagina.

Zie ook dit artikel in het Eindhovens Dagblad over de inventarisatie.
 

Ontdek meer over

Deel deze pagina