Werkgroep Gebiedsbeschrijvingen

Kort na de afsluiting van de Natuurgidsenopleiding zijn alle nieuwe gidsen een avond bij elkaar gekomen om afspraken te maken over nieuwe activiteiten en werkgroepen. Eén van de werkgroepen die die avond is ontstaan is de werkgroep gebiedsbeschrijvingen.
Deze werkgroep wil van alle natuurgebieden in het gebied Eindhoven, Veldhoven en Vessem/Knegsel/Wintelre volgens een vast format een beschrijving maken. Met deze beschrijving heeft de natuurgids die in een bepaald gebied een publiekswandeling wil organiseren direct een goede start. Een uitdagende klus, maar we hebben er veel zin in.
Wij verwachten in januari de eerste twee beschrijvingen op te leveren, te weten Park Meerland en de Aanschotse beemden. Deze gebieden zijn door de gidsen tijdens de opleiding uitgebreid onderzocht. Daarmee maken we als het ware een vliegende start. 
Er is al veel informatie beschikbaar, maar iedereen die nog relevante informatie meent te hebben, verzoeken wij dit aan ons te melden. Vanzelfsprekend is iedereen die mee wil doen ook nog welkom. Graag opgeven bij Jos de Bruijn.