Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
vrijdag18dec2020

Speuren, spelen en overleven in Delftse Hout

Duurzaamheidscentrum de Papaver, de Natuurwacht, school- en kindertuinen Delft en IVN Delft ontvingen in de laatste schoolweek van 2020 ruim zestig kinderen in de Delftse Hout. Er stonden vier dagen met meer dan 225 leerlingen op het programma, waarvan er door de lockdown - waarbij scholen hun deuren al op dinsdag 15 december moesten sluiten - helaas maar één dag door kon gaan. Gelukkig leverde de verschillende buitenactiviteiten op deze dag veel enthousiaste reacties op.

De deelnemende leerlingen van groep 7 en 8 komen over het algemeen weinig in de natuur. Voor sommigen zal dit zelfs een eerste kennismaking zijn. In kleine groepjes, begeleid door vrijwilligers van bovengenoemde organisaties, gingen ze aan de slag met diverse activiteiten. Ze namen deel aan een speurtocht door het Heempark, speelden natuurspellen en leerden bij stadsboerderij 'Buyten Delft' hoe je in de natuur overleeft. Zo leerden ze hoe je vuur maakt, hutten bouwt, boogschiet en water zuivert.

Na afloop ontvingen de leerlingen een goodiebag met natuur-ontdekmateriaal. Hiermee worden ze gestimuleerd om vaker in het groen op onderzoek te gaan. Het doel van de activiteiten en goodiebag is om leerlingen (weer) in contact te laten komen met de natuur.

De geannuleerde activiteiten worden hopelijk in 2021 alsnog uitgevoerd.