Gorinchem

 

Avontuurlijk buiten spelen, onbevangen de natuur ontdekken, lekker vies worden. Groen doet gewoon erg goed! Door nieuwe ontwikkelingen op het terrein is Natuurcentrum Gorinchem een prachtige locatie geworden waar kinderen nog beter kennis kunnen maken met de natuur. Maar ook buiten dit ‘mooiste eiland van Gorinchem’ liggen in de omringende wijken enkele nieuwe verborgen parels. Het is de hoogste tijd om die weer volop te gaan verkennen!

Natuurcentrum Gorinchem werkt met diverse partners aan de slag met de thema’s ‘Buitenles in de buurt’ en ‘Het spettert’. In samenwerking met Stichting Kinderopvang Gorinchem en de sport- en cultuurcoaches van Gorinchem Beweegt gaan we kinderen van 4-12 jaar stimuleren om de natuur te beleven. We gaan structureel groene activiteiten aanbieden op eigen terrein aan kinderen van de BSO’s en we gaan met diverse buitenlessen aansluiten bij het programma van Gorinchem Beweegt en actiever gebruik maken van de groene zones binnen de stad.

Watereducatie voor het basisonderwijs

Watereducatie komt centraal te staan in het lesprogramma op onze eigen terrein dat we aanbieden aan alle Gorinchems basisscholen. De aanleg van een natuurlijke oever in achter onze kinderboerderij vormt de aanleiding om alle Gorinchems basisscholen uit te nodigen om slootonderzoek te komen doen onder deskundige begeleiding van onze NME’ers ém Natuurouders (vrijwilligers).

Op ons terrein hebben we in het voorjaar van 2021 een pulsbron aangebracht, die met een ​vorstvrije handpomp grondwater van 16 meter diepte oppompt. Deze pomp wordt intensief gebruikt door de spelende kinderen. Bij de opening van de waterspeelberg hebben we onder meer waterproefjes gedaan. We zullen zulke onderzoekende en speelse lessen regelmatig aanbieden om kinderen meer bewust laat worden van nut van schoon water.

Meer informatie

www.natuurcentrumgorinchem.nl

www.facebook.com/natuurcentrumgorinchem

www.instagram.com/natuurcentrumgorinchem

Adres

Natuurcentrum Gorinchem
Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem
T: 0183 630911
E: info@ncgorcum.nl

Partners: