Den Haag

Groen doet goed in Den Haag

Onder het programma Groen doet Goed krijgen kinderen, en hun ouders, uit de meest versteende wijken in Den Haag nog meer de kans om in aanraking te komen met de natuur. Uit onderzoek blijkt dat de wereld van deze doelgroep letterlijk klein is. Ze wonen, werken en leven in wijken met weinig groen en komen nauwelijks in contact met de natuur in de stad en daarbuiten. Het team van Milieueducatie Den Haag organiseert laagdrempelige, groene buitenactiviteiten om de doelgroep in hun eigen woonomgeving te bereiken.

Activiteiten

Vanuit het thema ‘Buitenles in de buurt’ organiseren we op onze locatie in het Zuiderpark één keer per jaar een natuurweek voor zo’n 250 kinderen. In deze week worden de kinderen gestimuleerd tot speuren, verkennen, uitproberen en onderzoeken in de natuur. Ook geven we verschillende natuurworkshops in de schoolvakanties in samenwerking met Vakantiepas Den Haag.
We sluiten ook aan bij de andere twee overkoepelende thema’s van Groen doet Goed: ’t Spettert en Groen(te) doet Goed. We haken aan bij de Vliet Clean Sup die zowel de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Delft, Leiden als Den Haag aandoet. Ook organiseren we afvalsuppen in het riviertje de Laak en slootjesdag met IVN. Tot slot doen we mee met de Verspillingsvrije week en organiseren we verschillende activiteiten op schooltuinen en stadsboerderijen rondom het thema voedsel.

Partners

– Stadsboerderijen Den Haag
– Dunea
– Supbinckies
– Wijkz
– IVN Den Haag
– Stichting Techniekmenu
– Naar buiten! regio Leiden
– Vakantiepas Den Haag

Contactgegevens

Milieueducatie Den Haag
Prins Hendrikstraat 39
2518 HH Den Haag
070 353 6911
e-mail: milieueducatie.po@denhaag.nl
Website: https://www.milieueducatiedenhaag.nl/
Instagram: @milieueducatiedenhaag

Contactpersonen

Maritta Versnel
maritta.versnel@denhaag.nl

Marloes de Boer
marloes.deboer@denhaag.nl