Herfstactiviteiten voor kinderen in Zuid-Holland

Groen doet goed 19 oktober 2023

De komende tijd zijn er weer allerlei gave activiteiten voor kinderen uit Zuid-Holland. Georganiseerd door (partners van) Groen doet Goed. Kijk snel hieronder voor activiteiten bij jou in de buurt.

Datum Activiteit Plaats
24 oktober Uitje met school: Spetterend Herfstfeest op De Groene Oase Rotterdam
28 oktober Halloween bij Kinderboerderij Merenwijk  Leiden
29 oktober Halloween bij kinderboerderij Tanthof Delft
26 november Kidsproof Buitenbeestfeest Leiden
1 oktober-1 december Speurtocht: Zoek de herfstkleuren Delft
8 oktober t/m 17 december Speurtocht: Eigenwijze egel Delft
oktober – december Paddenstoelenspeurtocht Delft
Doorlopend Fiets en food route Omgeving Leiderdorp/Warmond
Doorlopend Kabouterpad Kinderboerderij Merenwijk Leiden
Doorlopend Educatieve wandelroute ‘Polderpad in de stad’ Schiedam
Doorlopend Op safari in de binnenstad van Delft Delft

 

24 oktober – Uitje met school: Spetterend Herfstfeest op De Groene Oase – Rotterdam

Op 24 oktober is de herfst in haar volle glorie. Jullie beleven herfstavonturen in de grote stadstuin. Er is van alles te beleven: Maak met elkaar een groot boomkunstwerk. Help bij het vuur en ontdek de dieren van de herfst op safari. We maken de tuin klaar voor de winter en warmen ons aan een zelfgemaakt warm drankje.
Voor wie: Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam
Wanneer: Het herfstfeest vindt plaats op 24 oktober. Er kunnen twee klassen achter elkaar terecht van 9.15 tot 11.45 uur en van 12.15 tot 14.45 uur.
Waar: De Groene Oase op Zuid, Carnissedreef 282 in Rotterdam
Aanmelden: via de website van De stad uit

28 oktober – Halloween bij Kinderboerderij Merenwijk – Leiden

Een heus griezelfestijn op zaterdag 28 oktober! Voor de kleintjes in het licht van 15:00-17:45 uur. En voor de wat grotere kids in het donker van 19:15 tot 22:00 uur.

Waar: Kinderboerderij Merenwijk, Parkzicht 100, Leiden
Prijs: Voorverkoopprijs €5,50 deur prijs €8,00
Kaarten: Te verkrijgen bij het Theehuis Trotse Pauw & Meer

29 oktober – Halloween bij kinderboerderij Tanthof – Delft

Kom je je lekker griezelen bij kinderberderij Tanthof? je bent van harte welkom! De griezel-goochelaar Alex geeft doorlopend spannende voorstellingen. Verder staat er een knutsel-tafel vol met leuke spulletjes, en het kampvuur staat klaar zodat je marshmallows kunt roosteren. Ben je nog niet geschminkt? Koop dan een schmink-muntje en ga naar de grote stal waar 3 dames klaar zitten om iedereen (vanaf 2 jaar) te schminken. En als je het durft, kun je de griezeltocht over de waterspeeltuin lopen….

Waar: Kinderboerderij tanthof, Kalfjeslaan ter hoogte van huisnummer 135 in Delft
Wanneer: 29 oktober van 12.00 tot 16.00 uur
Kosten: Voor € 2,50 kun je een activiteitenbandje kopen. Hiermee kan het kind aan alle activiteiten deelnemen, behalve het schminken. Betaling graag met PIN. Een muntje voor schminken is € 2,50.

Meer informatie

26 november: Kidsproof Buitenbeestfeest – Leiden

Tijdens het Kidsproof Buitenbeestfeest is er van alles te doen voor jong en oud! Vier de herfst met een super tof gratis buitenfeest voor families! Met muziek, vuuractiviteiten, een hindernisbaan en nog veel meer.
Waar: Stevenspark, Leiden
Wanneer: 26 november van 12.00 tot 16.00 uur.
Kosten: gratis
Meer informatie: Binnenkort kun je meer informatie vinden op de website www.buitenbeestfeest.nl

Speurtocht: Zoek de herfstkleuren

De speurtocht ‘Zoek de herfstkleuren’ is uitgezet in de tuin van De Papaver. Hij is speciaal gemaakt voor de jongste bezoekers (3-4 jaar). In de tuin hangen 6 bordjes, elk in een andere vorm en kleur. Op die bordjes staat een natuurplaatje die met deze tijd van het jaar te maken heeft!Wil jij weten wat er in de herfst allemaal in de tuin gebeurt? Zoek dan de bordjes en vul de letters in op het bijbehorende formulier.

Waar: Duurzaamheidscetrum de Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft
Wanneer: 1 oktober t/m 1 december, tijdens de openingstijden van de Papaver.
Kosten: € 3,00. Benodigde materialen zijn af te halen bij de receptie van de Papaver

Meer informatie

Speurtocht: Eigenwijze egel

Als het winter wordt gaan egels een veilig plekje zoeken om heel lang te slapen. Pas als het voorjaar wordt worden ze weer wakker. Ze moeten wel zorgen dat ze een dik, volgegeten buikje hebben voordat ze gaan slapen. In het Heempark woont Eigenwijze Egel. Die heeft tijdens de warme zomer heel veel gezwommen in de Grote Plas en nu is zijn buik nog veel te plat! Gelukkig is het nog geen winter, is er nog even tijd om flink te eten! In het Heempark in Delft is een speurtocht uitgezet met vragen en opdrachten. Daarmee kun jij Eigenwijze Egel helpen om lekkere hapjes te vinden en de code te kraken van het slot op de egel-eetkist! Alle hapjes die je verdient met de opdrachten mag je in de egel-eetkist stoppen als je de code kraakt!

Waar: Duurzaamheidscetrum de Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft
Wanneer: 8 oktober t/m 17 december, tijdens de openingstijden van de Papaver.
Kosten: € 3,00. Benodigde materialen zijn af te halen bij de receptie van De Papaver
Voor wie: kinderen vanaf 6 jaar

Meer informatie

Paddenstoelenspeurtocht

Paddenstoelen zijn er in allerlei kleuren en vormen. Ze houden van echt herfstweer: regen! Dan groeien ze snel. Maar ze kunnen ook weer snel verdwenen zijn. In de Kruidentuin van De Papaver staan 10 paaltjes met plaatjes van paddenstoelen. Ga op zoek en ontdek allerlei weetjes over deze bijzondere paddenstoelen! En… bedenk je eigen paddenstoel en maak kans op een prijsje.

Waar: Duurzaamheidscetrum de Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft
Wanneer: tijdens de openingstijden van de Papaver.
Kosten: € 3,00. Benodigde materialen zijn af te halen bij de receptie van De Papaver
Voor wie: kinderen vanaf 4 tot 5 jaar

Meer informatie

6 (sperzie)bonenweetjes
Fiets en food route

Stap op de fiets voor de familieroute langs de Zijl en dwars door de polder. De route is 8 km lang en zeer geschikt voor kinderen. Tijdens deze route kun je niet alleen een Lakenvelder koe tegen het lijf lopen of spelen in de hooiberg maar ook heerlijk lokaal boerenijs proeven.
Bekijk de route hier.

Kabouterpad Kinderboerderij Merenwijk

Ga je mee het bos in? Kinderboerderij Merenwijk heeft sinds kort het kabouterpad! Vanaf de kinderboerderij kun je op zoek naar levensgrote kabouters en verschillende leuke opdrachten doen. Bij Theehuis de Trotse Pauw kun je een knapzak met inhoud kopen voor €5,00, waarna je deze aan een stok kunt doen die je bij de derde kabouter ophaalt of zelf in het bos kan zoeken. In het knapzakje zit: een blinddoek, rozijnen, een boekje met een zoekkaart bodemdiertjes, boekje zoekkaart dierensporen, loep (voor een insect te bewaren en te bewonderen) en natuurlijk het (opdrachten)boekje van het kabouterpad Merenwijk. De inhoud is geschikt voor een groepje van 3 tot 5 kinderen.

Waar: Kinderboerderij Merenwijk, Parkzicht 100, Leiden
Prijs: De route is gratis, maar het knapzakje met inhoud kost €5,00

Educatieve wandelroute ‘Polderpad in de stad’

Een knotwilg moet geregeld worden geknot en in het voorjaar trekken padden er massaal op uit. Waarom dat zo is, leren kinderen via een gloednieuwe wandelroute door park Kethel in Schiedam Noord: het ‘Polderpad in de stad’. De educatieve tour laat kinderen van 4 tot 12 jaar op een speelse manier kennismaken met de polder en het polderleven. Op routepaaltjes staat informatie over planten, dieren en landschappelijke elementen die typerend zijn voor in de polder.

Waar: Het startpunt is bij het NME-centrum, Harreweg 10-12 in Schiedam. Op het hek is het routebord bevestigd.
Voor wie: kinderen van 4 tot 12 jaar
Prijs: Het pad is vrij te lopen door iedereen. Het bijbehorende boekje kun je hier downloaden.
Meer informatie: Via de site van Code Groen Educatie

Op safari in de binnenstad van Delft

Wil jij in de deze koude maanden toch lekker even naar buiten? Héb je iets met natuur, of juist niet? In beide gevallen ben je op de juiste plek, want de werkgroep Jeugd van IVN Delft heeft een mooie excursie uitgezet in de binnenstad van Delft. Ga op safari en ontdek stadsjungle in de oude binnenstad van Delft. Je kan de excursie doen wanneer je maar wil.

Waar: Centrum van Delft
Voor wie: Kinderen van 6 tot 12 jaar

Meer informatie

Over Groen doet Goed

Met steun van provincie Zuid-Holland hebben sinds 2013 meer dan 100.000 kinderen kennis gemaakt met de natuur. Erg belangrijk, want spelen in de natuur is niet alleen erg leuk, maar draagt ook bij aan een gezonde ontwikkeling. Groen doet Goed richt zich expliciet op de kinderen die natuur het hardst nodig hebben, namelijk kinderen die in stenige wijken wonen, met weinig toegang tot de natuur. Netwerkpartners uit 12 gemeenten werken daarvoor met elkaar samen.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina