Dordrecht

“De activiteitendagen, Toppie Seizoensdagen, verdienen onze focus, zodat we zoveel mogelijk Dordtse kinderen én hun ouders kunnen betrekken bij ‘doen’ in het groen, gekoppeld aan een seizoen”

Kinderen zó enthousiasmeren dat ze vaker terug willen komen, dat heeft Groen doet goed Dordrecht voor ogen. Beleving en verwondering zijn daarin essentieel, volgens Eva Baars, adviseur Communicatie en Projecten bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Ze vertelt: “Ons doel is om kinderen die normaal gesproken niet in aanraking komen met de natuur kennis te laten maken met het groen. We streven eerder een kwalitatief dan kwantitatief doel na. Niet het aantal kinderen, maar de beleving van de kinderen staat centraal. Hiervoor worden zowel het buitengebied, Nationaal Park de Biesbosch, als natuurgebieden in en aan de rand van Dordrecht in het programma ingezet.”

Bewegen, beleven en gezond eten

Rode draad in het programma is in onze regio altijd geweest: aandacht voor bewegen, beleven en gezond eten. Groen doet goed Dordrecht wil namelijk niet alleen laten zien hoe fijn het is om buiten te spelen en hoe belangrijk bewegen is, maar jong én oud ook laten ontdekken hoe lekker en bijzonder eten rechtstreeks uit de natuur is. Sinds 2019 is binnen ‘beleving’ naast natuur ook cultuur als pijler toegevoegd, omdat Duurzaamheidscentrum Weizigt, de trekker van Groen doet goed Dordrecht, samenwerkt met Toppie Dordrecht – een organisatie waar ook culturele partijen bij zijn aangesloten – om activiteitendagen te organiseren. We vinden het belangrijk dat we kinderen en hun opvoeders in alle wijken van Dordrecht bereiken. Daarom organiseren we onze activiteitendagen, onder de noemer ‘Toppie Seizoensdagen’, wisselend in verschillende Dordtse stadsparken.

Facebook:

Banner GDG Dordrecht