Wat doet IVN voor organisaties en bedrijven?

Mensen voelen zich fijner, werken productiever en ervaren minder stress in een groenere omgeving. En meer natuur zorgt voor meer biodiversiteit. De toenemende klimaatproblematiek zorgt voor hittestress en wateroverlast en daarmee voor schade aan gebouwen en wegen. Planten en bomen verkoelen, vangen water op en zuiveren de lucht.

Wil jij meer natuur in jouw organisatie, of op jouw bedrijventerrein?

Groen Werkt Beter

Herfstweer-voorspellen

Groen Werkt Beter: Challenges

De Groen Werkt Beter Challenges helpen jouw medewerkers op weg om natuur een plek in hun werkdag te geven. Zet de Challenges in binnen je bedrijf en geef de gezondheid en het werkplezier van je medewerkers een positieve boost.

Webinar Natuurlijk Thuiswerken

Groen Werkt Beter: De Groene Basis

Met ‘Groen Werkt Beter: de Groene Basis’ werken bedrijven ernaar om natuurinclusief werken de standaard te maken. IVN begeleidt een werkgroep uit het bedrijf vooral tijdens de opstart van het traject en kan ook tijdens het traject een rol spelen. De werkgroep heeft hier een leidende rol in.

Herfst

Groen Werkt Beter: Compleet Groen

Groen Werkt Beter: Compleet Groen is een volledig begeleid intensief traject waarmee samen met een werkgroep van medewerkers wordt gewerkt aan manieren om natuur een vanzelfsprekende plek te geven in de werkdag van medewerkers.

Uitgelicht

Verzoek met betrekking tot duurzame randvoorwaarden investeringen groeifonds

Miljoenenimpuls voor groene bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen in Nederland worden dankzij een impuls uit het Nationaal Groeifonds de komende jaren omgetoverd tot groene, klimaatbestendige en energie-efficiënte plekken, waar werknemers prettig kunnen werken in een gezonde omgeving. Vandaag besloot de ministerraad op basis van het advies van het Nationaal Groeifonds om € 26 miljoen toe te kennen aan het programma Werklandschappen van de Toekomst.

Festo tovert bedrijventerrein om tot bloeiende en zoemende tuin

Hommels, vlinders, libellen; er vliegt van alles rond in de fleurige tuin van Festo, een bedrijf in automatiseringstechnieken in Delft. Je kunt je haast niet voorstellen dat dit afgelopen voorjaar nog een kaal stuk grond was. Nu is het een plek waar medewerkers overleggen, lunchen en na werk samen barbecueën.

Groene werkomgeving = fijner werken

Potten met kamerplanten, een zoemende tuin of een eenvoudige geveltuin; met groen creëer je een fijne werkomgeving. Natuur tijdens je werkdag heeft veel voordelen voor je gezondheid, dat is wetenschappelijk bewezen. Wil je meer weten over de effecten van een groene werkomgeving en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan als werkgever? Bekijk hoe KONE uit Den Haag het aanpakt!