Wat doet IVN voor organisaties en bedrijven?

Mensen voelen zich fijner, werken productiever en ervaren minder stress in een groenere omgeving. En meer natuur zorgt voor meer biodiversiteit. De toenemende klimaatproblematiek zorgt voor hittestress en wateroverlast en daarmee voor schade aan gebouwen en wegen. Planten en bomen verkoelen, vangen water op en zuiveren de lucht.

Wil jij meer natuur in jouw organisatie, of op jouw bedrijventerrein?

Groen Werkt Beter

Herfstweer-voorspellen

Groen Werkt Beter: Challenges

De Groen Werkt Beter Challenges helpen jouw medewerkers op weg om natuur een plek in hun werkdag te geven. Zet de Challenges in binnen je bedrijf en geef de gezondheid en het werkplezier van je medewerkers een positieve boost.

Webinar Natuurlijk Thuiswerken

Groen Werkt Beter: De Groene Basis

Met ‘Groen Werkt Beter: de Groene Basis’ werken bedrijven ernaar om natuurinclusief werken de standaard te maken. IVN begeleidt een werkgroep uit het bedrijf vooral tijdens de opstart van het traject en kan ook tijdens het traject een rol spelen. De werkgroep heeft hier een leidende rol in.

Herfst

Groen Werkt Beter: Compleet Groen

Groen Werkt Beter: Compleet Groen is een volledig begeleid intensief traject waarmee samen met een werkgroep van medewerkers wordt gewerkt aan manieren om natuur een vanzelfsprekende plek te geven in de werkdag van medewerkers.

Uitgelicht

Factsheets: Klimaatadaptatie, welzijn en biodiversiteit op bedrijventerreinen

De 3.500 bedrijventerreinen in Nederland zijn enorm belangrijk voor de economie en werkgelegenheid. Tegelijkertijd zijn de meeste terreinen niet meer van deze tijd: ze zijn versteend en kampen met wateroverlast en hittestress. Wat zijn de kansen voor vergroening op bedrijventerreinen met betrekking tot klimaatadaptatie, biodiversiteit en welzijn? IVN Natuureducatie ontwikkelde drie factsheets waarin dat beschreven staat.

Whitepaper: Gezondere en productievere werkomgeving

Een groene omgeving werkt niet alleen prettig, maar draagt ook bij aan productiviteit, creativiteit en inzetbaarheid van medewerkers. Maar hoe werkt dat precies en hoe kun je daar als bedrijf gebruik van maken? Dat lees je in het Whitepaper: Gezonder en productiever – hoe planten de werkomgeving verbeteren, geschreven door wetenschapsjournalist Mark Mieras.

Maak van kantoortuin echt groene tuin voor welzijn werknemers

Het aantal psychische klachten onder werknemers is tijdens de coronapandemie fors toegenomen. Helaas lag dit aantal al hoog. Psychische klachten vormen al jaren één derde van het verzuim. Over hoe dit op te lossen wordt één belangrijke bron nog altijd over het hoofd gezien en dat is natuur. Zelfs van alleen kijken naar natuur worden mensen al mentaal gezonder, laat staan als ze ook naar buiten gaan.

vrouw-natuur-wandelen

Tips voor meer natuur tijdens je werkdag

Maak jij lange dagen en zit veel achter je bureau in een kantoorgebouw? We zeggen bij IVN niet voor niets: De natuur is geen plek waar je naartoe gaat, het is een plek waar je thuiskomt. Hoe hou je dat gevoel van ontspanning vast. IVN Gelderland geeft je drie simpele tips:

Nieuws

Bedrijventerreinen werken ook voor natuur

Begin over bedrijventerreinen en er zullen maar weinig mensen aan natuur denken. Je ziet een industrieterrein voor je, met pijpleidingen en schoorstenen van fabrieken. Je zou het niet zeggen, maar bedrijventerreinen bieden enorme kansen voor de natuur. IVN is deel van een brede coalitie om bedrijventerreinen te vergroenen. Daarbij gaat het net zo veel om economische winst als om natuurbescherming.

Festo tovert bedrijventerrein om tot bloeiende en zoemende tuin

Hommels, vlinders, libellen; er vliegt van alles rond in de fleurige tuin van Festo, een bedrijf in automatiseringstechnieken in Delft. Je kunt je haast niet voorstellen dat dit afgelopen voorjaar nog een kaal stuk grond was. Nu is het een plek waar medewerkers overleggen, lunchen en na werk samen barbecueën.

Groene werkomgeving = fijner werken

Potten met kamerplanten, een zoemende tuin of een eenvoudige geveltuin; met groen creëer je een fijne werkomgeving. Natuur tijdens je werkdag heeft veel voordelen voor je gezondheid, dat is wetenschappelijk bewezen. Wil je meer weten over de effecten van een groene werkomgeving en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan als werkgever? Bekijk hoe KONE uit Den Haag het aanpakt!