Als we ons eenmaal in de natuur bevinden en er échte aandacht aan schenken, merken we dat onze verbinding met de natuur alleen maar groeit; we kunnen erover leren, maar ook heel veel van leren. IVN wil recreërend Nederland bewust maken van de schoonheid en kwetsbaarheid van de Nederlandse natuur, zodat zij zich vanuit een gezamenlijke ambitie en urgentie gaan inzetten. Zo groeit ook een gevoel van verantwoordelijkheid onder recreanten, ondernemers en beleidsmakers.

Training Natuurinclusief Ondernemen

Werk jij in de recreatiesector en wil je het verschil maken door met je bedrijf bij te dragen aan natuur en biodiversiteit? In onze nieuwe training ‘Natuurinclusief Ondernemen’ leer je waarom en hoe je dit aanpakt. Ontdek hoe je jouw bedrijf natuurvriendelijker maakt en hoe je meer natuurbeleving op jouw terrein realiseert.

Gastheer van het Landschap

IVN brengt recreatieondernemers samen in het programma Gastheer van het Landschap. Als grootste opleider in natuurbeleving bieden we hen een uitgebreide lokale cursus tot natuurbelevingsexpert. Dankzij het netwerk van gelijkgestemde ondernemers delen we kennis, inspiratie en werken we samen toe naar hetzelfde ideaal: ondernemen in én met de natuur. Zo ontstaat balans tussen het geweldige landschap dat bijdraagt aan het succes van recreatieondernemingen, en de gasten die ervan blijven genieten.

Nationale parken

De Nederlandse Nationale parken vertellen samen het verhaal van de Nederlandse natuur. IVN heeft sinds de oprichting van het eerste Nationaal Park in Nederland (1989; Nationaal Park Schiermonnikoog) de opdracht om de communicatie en de educatie in de Nationale Parken te coördineren. Intussen is IVN in 19 van de 21 nationale parken actief bezig om mensen en organisaties met elkaar te verbinden, allianties te smeden en netwerken op te bouwen

Gastheernetwerken in samenwerking

Beleefweken

Een paddenstoelenspeurtocht, ‘proeverij’ van het Nationaal Park, stiltewandeling bij zonsopkomst, excursie met de boswachter of een schaapsherder ontmoeten? Je doet het tijdens een Beleefweek. Een netwerk van Gastheren en -vrouwen werken rondom een Beleefweek samen om een uitgebreid programma aan activiteiten op te zetten. Een week boordevol unieke natuurbeleving voor jong en oud, omwonende en bezoeker!

IVN Trektochten

Met dank aan lokale natuurgidsen hebben we 10 IVN Trektochten ontwikkeld binnen 10 gastheernetwerken verspreid in het land. Deze meerdaagse tochten verbinden de Gastheren en –vrouwen van het Landschap. Wandelaars of fietsers overnachten en pauzeren op de locaties en horen gaandeweg een mysterieus audioverhaal waar de Gastheren en -vrouwen ook op inhaken. Een IVN Trektocht is een ervaring die je niet gauw vergeet!

Partners

Kennisnetwerk Destinatie Nederland

Contact

Meer weten over IVN en wat we op het gebied van toerisme en recreatie doen? Of wil je partner worden bij één van de projecten? Neem voor meer informatie contact op met:

Ido de Haan

Product Markt Manager Natuur & Recreatie
i.de.haan@ivn.nl
06-46618280