Download de IVN Natuur app

Beleef de natuur met de IVN Natuur app! Ontdek de mooiste wandel- en fietsroutes in heel Nederland of plan een onvergetelijke meerdaagse trektocht.

Download nu gratis de IVN Natuur app en haal het beste uit jouw natuurervaring!

IVN Natuur app

Met de app heb je een natuurgids in je broekzak en leer je met behulp van geluidsfragmenten, foto’s en tekst. Zowel over de natuur als de historie van de omgeving. Ontdek naast routes ook natuuractiviteiten bij jou in de buurt. Deel je foto’s met andere natuurliefhebbers via de community.

Wat kun je verwachten:

  • Verbeterd batterijverbruik voor een langere gebruiksduur.
  • Verbeterde zoekmogelijkheden om snel te vinden wat je zoekt.
  • Ontdek niet alleen routes, maar ook IVN Natuuractiviteiten en meer.
  • Deel jouw foto’s met andere gebruikers in de community.

Uitgelichte routes

Rondje Abdij-Adelbertusakker

Startpunt en eindpunt: Parkeerplaats bij de Abdij.  LET OP: adres Vennewatersweg 27a te 1935 AR Egmond-Binnen. De wandeling voert...
” It Wetter fan de Leijen”

Route fan de Leijen

Route van ca 18 km. Voor op de fiets en ook voor de (lange en korte afstand) wandelaar. Ook...

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik routes in mijn omgeving?

Op dit moment werkt de app ontwikkelaar aan het realiseren van een kaart waarop alle routes te vinden zijn. De kaart is al wel beschikbaar via deze link: Routes op de kaart

De kaart zal naar verwachting eind december beschikbaar zijn in de app.

Waarom is de IVN app vernieuwd?

De IVN Routes app was sterk verouderd en was aan vervanging toe. IVN had al langer plannen om de app uit te breiden naar een breder aanbod dan alleen routes, vandaar dat de IVN Routes app is omgedoopt tot IVN Natuur app. In de toekomst zullen we de app blijven uitbreiden.

Waar download ik de IVN Natuur app?

Download gratis de Android of iPhone app.

Google Playstore

Apple Store

Kan ik de IVN routes ook offline gebruiken?

De routes in de IVN Natuur app kunnen niet offline worden gebruikt. Je dient ten alle tijden de GPS-functie aan te hebben staan. Op die manier wordt je locatie vastgesteld en kan je tijdens het wandelen of fietsen niet van de route afraken. Onderweg tijdens de wandeling of fietstocht krijg je ook nog eens interessante informatie van je eigen digitale IVN Natuurgids.

Het is algemeen bekend dat de GPS-functie ervoor zorgt dat de batterij sneller leeg gaat. Dankzij de nieuwste technologie is de app energiezuinig, zodat je batterij langer meegaat.

De batterijduur van oudere telefoontoestellen is vaak korter dan die van nieuwe toestellen.

Wist je dat de helderheid van het beeldscherm van jouw telefoon ervoor zorgt dat de batterij sneller leegloopt. Veel telefoongebruikers hebben vaak niet door dat de helderheid van hun scherm zo hoog is.

Ik heb een vraag over een routes in de IVN Natuur app

De inhoud van de app en de routes is met de grootste zorg samengesteld. Mocht je desondanks onzorgvuldigheden of fouten tegenkomen, dan kun je die bij voorkeur melden bij de betreffende IVN afdeling die de route heeft gemaakt. Of via het online feedback formulier. Noteer duidelijk om welke route het gaat.

Heb je vragen en/of opmerkingen over de IVN Meerdaags Trektochten kan je contact opnemen met: trektochten@ivn.nl

Is het gebruik van de IVN Natuur App veilig?

De IVN Natuur app is een product van IVN waarop de algemene voorwaarden en privacy statement van IVN van toepassing zijn.

Privacy en gebruik IVN Natuur app (vanaf 1 november 2023)

Door het gebruik van de applicatie (“de App”) ga je akkoord met de volgende voorwaarden en disclaimer:

De inhoud van de App is met de grootste zorg samengesteld. Hoewel we streven naar de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de verstrekte informatie, kunnen we geen garantie geven voor de juistheid, volledigheid of actualiteit ervan.
Mocht je fouten tegenkomen, dan kun je die bij voorkeur melden bij de betreffende IVN-afdeling die de route heeft gemaakt. Of het ons laten weten via het online feedbackformulier.

We raden je aan voorzichtig en verantwoordelijk te zijn tijdens het wandelen of fietsen. Houd rekening met je eigen fysieke conditie, ervaring en omgevingsfactoren voordat je een wandel/fietsroute volgt. We zijn niet verantwoordelijk voor enige schade, letsel of verlies dat voortvloeit uit het gebruik van de App of het volgen van de voorgestelde wandel/fietsroutes.

De App kan links bevatten naar externe websites of bronnen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Gebruiksstatistieken worden verzameld om de functionaliteit van de App te verbeteren en technische ondersteuning te bieden.

We doen ons best om de App te allen tijde beschikbaar en vrij van fouten te houden. We aanvaarden echter geen verantwoordelijkheid voor eventuele onderbrekingen, technische storingen of andere problemen die buiten onze controle vallen en die de toegang tot of het gebruik van de App kunnen belemmeren.