KennisMakers: Slimmer omgaan met water

Lezing door Mado Ruijs in de Bibliotheek Veldhoven

Droogte en hoosbuien zijn het nieuwe normaal. Dat hebben de afgelopen zomers in onze regio laten zien. Liever niet de tuin sproeien en zwembadjes vullen: als we de actuele berichtgeving mogen geloven, zijn we hard op weg naar een watercrisis. Vanwege de aanhoudende droogte wordt steeds vaker opgeroepen om zuinig om te gaan met ons grond- en drinkwater. Het wordt voor de waterschappen steeds moeilijker om een antwoord te vinden op deze weersextremen. We moeten ons sneller aanpassen aan het nieuwe klimaat.

Wat is er nodig? Spaarbekkens, ondiepere sloten en stuwtjes in onze buitengebieden. Boeren, bedrijven en burgers moeten minder water gaan gebruiken. Op naar kringlooplandbouw en hergebruik van bedrijfswater. Onze regenpijpen afkoppelen van het riool en de tegels uit onze tuinen halen. Nieuwe huizen mogen alleen nog waterneutraal worden gebouwd. Boeren kunnen we helpen bij hun overstap naar een andere waterzuinige, schonere landbouw. Voorkómen van vervuiling met medicijnresten, bestrijdingsmiddelen en microplastics in ons oppervlakte- en grondwater is beter dan zuiveren. Over dit en meer gaat de avond op 28 september.

Aanmelden is noodzakelijk

Mado Ruijs van Waterschap de Dommel geeft antwoord op deze vraag. Verder vertelt ze onder meer wat het waterschap hieraan doet en wat mensen zelf kunnen doen. En natuurlijk is er voldoende ruimte voor het beantwoorden van alle vragen.

28 september 2023 - 19:00
Wanneer
donderdag 28 september 2023
19:00 tot 20:30
Waar
Bibliotheek Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
040-253 29 01 Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina