Fietsroutes

Natuurhistorische fietstocht


Deze tocht van 55 km voert vanaf Zandoerle rondom Vessem naar Knegsel, Heers, Vlasrootvennen, Broekhoven, Steensel, Schoot terug naar Zandoerle. 

Fietsen met Biodiversiteit


IVN District Brabant organiseerde eerder fietstochten met het onderwerp "Biodiversiteit in het Landschap". In dit kader heeft IVN Veldhoven Eindhoven Vessem een fietstocht uitgezet langs de mooiste plekjes in de natuur van Veldhoven en Vessem.

Gezinsfietstochten

 

De IVN-afdeling Veldhoven Eindhoven Vessem organiseerde elk jaar een fietstocht voor het gezin. Deze werd altijd verreden op een vaste zondag. Inmiddels zijn we een nieuwe weg ingeslagen, waarbij ieder jaar een tocht wordt aangeboden via deze website.

We bieden een gecontroleerde fietstocht aan. Eenieder kan op een geschikt tijdstip met familie, vrienden of rustig alleen de tocht rijden. Zoals vanouds is er ook nu voor gezorgd dat de tocht afwisselend is: veel natuur, plekken om te rusten, verrassende stukjes groen of paden die niet bij iedereen bekend zijn. Je zult deze tocht nogal eens met de Dommel en andere beken uit de omgeving te maken krijgen.

In de routes van circa 25 km komen goed met de fiets berijdbare zandwegen voor. Extreem droge weeromstandigheden of bijzonder gebruik kunnen echter van een hard zandpad een rulle baan maken. En dan is het even ploeteren…

De fietstochten kunnen hieronder worden gedownload. De natuurhistorische fietsroute is ook als track voor een GPS-apparaat beschikbaar. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar het secretariaat.

vev-fietsroute_natuurhistorie.pdf

vev-fietsroute_biodiversiteit.pdf

vev-fietsroute_gezin_2009.pdf

vev-fietsroute_gezin_2010.pdf

vev-fietsroute_gezin_2011.pdf

vev-fietsroute_gezin_2012.pdf

vev-ivn_gezinsfietstocht_2014.pdf