Bosuitjes NatuurWijs Zeist groot succes!

Bosuitjes NatuurWijs Zeist groot succes!

Groen doet goed 15 december 2021

Dankzij de bijdrage van Groen doet Goed verzorgde Natuurwijzer Ariana samen met andere Natuurwijzers in 2021 een groot aantal “avontuurlijke bosuitjes” in Zeist. Vooral de deelname van basisschool Al Amana met 11 groepen was bijzonder en voor veel kinderen was dit een eerste kennismaking met de natuur in het Panbos en Heidestein. Lees hieronder enkele ervaringen van Ariana. 

Angsten overwinnen

In het Panbos lopen veel honden los en de kinderen waren daar in het begin heel bang voor. Maar de postitieve ervaring die ze kregen door bijvoorbeeld onder begeleiding een hond te aaien was overweldigend. De leerlingen waren daar heel enthousiast over: “Juf, ik ben niet meer bang voor honden!” was een vaak gehoorde kreet. 

Respect voor de bomen

Een andere bijzondere ervaring was tijdens het bosparfum maken. Hiervoor wilde een meisje uit groep 5 een stukje tak van een heerlijk geurende vogelkers hebben. Ik zei: “Vraag maar aan de boom of hij het goed vindt”. Waarop het meisje vroeg: “Hoe dan? Ik krijg toch niks terug te horen?”  Ik antwoordde dat ze met haar hart kan luisteren. Ik vroeg het meisje: “Vind je dit boompje lief en kan je dankbaarheid voelen voor het takje dat je zou afbreken? “ Nadat ze dit bevestigde brak ze voorzichtig een stukje tak af en even later hoorde ik eenzelfde gesprek tussen dit meisje en twee andere klasgenoten, die ook bosparfum maakten. 

Verwondering

Tijdens een bodemdiertjes zoektocht riep één van de kinderen verbaasd: “O er leven echt beestjes in de grond!”. Dit geeft wel aan dat deze kinderen weinig buiten komen en verwonderd zijn over wat ze vinden. Daarom is het ook mooi dat het enthousiasme van de vele begeleidende ouders groot was. Ook zij krijgen veel belangstelling voor de natuur en zouden vaker naar het bos willen gaan.
 

Wil je weten wat er in Zeist nog meer gebeurt vanuit Groen doet goed? Lees het hier

Deel deze pagina