Alle kinderen de natuur in!

Basisopleiding Eerste Hulp Aan Kinderen

Je begeleidt een natuuractiviteit en ineens hoor je dat er een kind in de sloot ligt, in de brandnetels is gevallen of uit een boom is gevallen. Wat doe je?

Tijdens de Basisopleiding KinderEHBO leer je hoe je als begeleider van natuuractiviteiten met kinderen moet handelen in dit soort situaties. Groen doet goed organiseert voor de vrijwilligers van de kinderactiviteiten de moderne, nuttige en zeer leerzame opleiding KinderEHBO inclusief reanimatie/AED en verbandtechniek volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Deze wordt verzorgd door AmbuWerk Nederland.

Over de Basisopleiding KinderEHBO

  • Opleidingsduur 1 dag (za 7 november 2020) of 2 avonden (do 29 oktober en do 5 november 2020)
  • Hulpverlenen aan kinderen van 0 tot circa 8 jaar
  • Goedgekeurd volgens wetgeving IKK gastouders
  • Volgens nieuwste richtlijnen Het Oranje Kruis inclusief Reanimatie/AED en verbandtechniek
  • Inclusief geregistreerd certificaat van Het Oranje Kruis
  • Volledig verzorgd inclusief koffie, thee, frisdrank en lunchbuffet (dagcursus)
  • Inclusief boek (5e druk), lesmaterialen en certificaatkosten

Certificering

De deelnemers die competent zijn verklaard en de toets met goed gevolg hebben afgerond, ontvangen binnen 2-3 weken na de opleidingsdag het geregistreerde certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen van Het Oranje Kruis. Het Oranje Kruis certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar en kan worden verlengd mits aan de jaarlijkse herhalingseisen wordt voldaan en je competent wordt bevonden.

Voor wie?

Vrijwilligers die bij een van de Groen doet goed coalities kinderactiviteiten begeleiden en dat voor minimaal twee jaar willen blijven doen, kunnen deze opleiding gratis volgen. Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten €127. Groen doet goed vrijwilligers hebben voorrang op deelname. Aanmelden kan tot en met 30 september 2020 via het formulier hieronder.

Praktische informatie

Data: Er worden twee KinderEHBO opleidingen georganiseerd (1 keuze mogelijk):

  • Opleiding 1 KinderEHBO: 1 daagse: zaterdag 7 november 2020 van 9.00u tot 15.30u
  • Opleiding 2 KinderEHBO: 2 avonden: donderdag 29 oktober en donderdag 5 november 2020 van 19.30u tot 22.30u

Locatie: Oeverwallaan 130, 2498 BK Den Haag

Kosten: zie 'Voor wie?'

Corona: De opleiding is coronaproof. Alle deelnemers dienen de RIVM richtlijnen te volgen. Houd anderhalve meter afstand. Meld je af als je klachten hebt en blijf dan thuis.

Vragen? Neem contact op met Sjoerd Luiten, projectleider Groen doet goed via s.luiten@ivn.nl

IVN verwerkt je gegevens in het kader van de opleiding Kinder-EHBO. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.