Alle kinderen de natuur in!

Gorinchem

Spelen, ontdekken, klimmen, klauteren, verwonderen, vies worden, samenwerken, vriendschap sluiten, het is allemaal leuker als het buiten in de natuur doet. Gorinchem heeft prachtige groene parken en natuurlijke speelplekken, het is de hoogste tijd dat we die volop gaan verkennen!

Voor kinderen van 4-12 jaar uit de Gildenwijk, Haarwijk, Lingewijk en Stalkaarsen organiseert het Natuurcentrum in 2018 allerlei leuke activiteiten. Met regelmaat is er een activiteit in een van de wijken te doen, af en toe gaan we zelfs met alle kinderen naar de Avelingen of naar het Lingebos!

Groen doet Gorinchem Goed

Centraal bij elke activiteit staat de lijst van “50 dingen die je moet doen voor je 12 bent”. Lekker in een plas stampen, in een berg bladeren springen, slootje springen, vuurtje stoken, een boshut bouwen, een wandeling in de maneschijn maken... Uiteraard is er een coach aanwezig die de kinderen aanmoedigt en stimuleert. Onze coaches ook komen graag in actie tijdens schooltijd. We maken van de gymles of een sportdag een echt avontuur.

Ouders zijn van harte welkom om te komen helpen. Je ziet je kind genieten en ervaart zelf hoe leuk samen buitenspelen is. Misschien spring je dan ook in die grote plas, je kind zal dat geweldig vinden!

Het Natuurcentrum streeft ernaar mensen echt te laten genieten van de activiteiten. Zo raken ouders gemotiveerd en geïnspireerd om ook naast de georganiseerde activiteiten lekker met hun kind naar buiten te gaan.