Over Groen doet goed

Meer dan 90.000 kinderen hebben via Groen doet goed kennis gemaakt met de natuur in hun eigen omgeving. Op het Rotterdamse platteland, in een Utrechts stadspark, tijdens de Leidse Hooidagen of in de sloot tussen de flats.

In 2013 begon het Groen doet goed-avontuur in een versteende wijk in Den Haag. Daar maakten we kennis met Cynthia en Ouafa, twee Haagse meisjes die nog nooit op het strand waren geweest. Een paar jaar later leerden zes Utrechtse gemeenten Yassine en Zineb kennen. Yassine is dan nog nooit in een Nederlands bos geweest, maar hij verwacht dat hij er ijzer en goud kan vinden – net als in zijn favoriete spel Minecraft.

Cynthia, Ouafa, Yassine en Zineb: dat zijn de kinderen waar we het voor doen. Wij laten hen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien. Dat doen we inmiddels voor alle kinderen in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Barendrecht, De Ronde Venen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Houten, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Leusden, Nieuwegein, Ridderkerk, Rotterdam, Rijswijk, Schiedam, Utrecht, Waddinxveen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist, Zoetermeer en Zwijndrecht.