Vliet Clean SUP: Suppend plastic uit de Vliet vissen

Vliet Clean SUP: Suppend plastic uit de Vliet vissen

Groen doet goed 19 augustus 2022

Pakjes drinken, lege chipszakjes; tijdens de Vliet Clean SUP 2022 haalden kinderen allerlei soorten afval uit de Vliet. Van 16 t/m 19 augustus supten jongeren in vier etappes van Leiden naar Delft. Tegelijkertijd vond op deze dagen een vakantie-evenement plaats voor kinderen van 8-12 jaar, in samenwerking met lokale Groen doet goed partners. 

Steeds vaker komt plastic vanuit onze wateren terecht in de zeeën en draagt daar bij aan de plastic soep. Ook vallen plastics uiteen in microplastics die weer terechtkomen in vissen en andere waterdieren. Jongeren van verschillende watersportverenigingen ruimden tijdens de Vliet Clean Sup al suppend zwerfafval op uit de Vliet. Omroep West maakte een reportage tijdens de start van de Vliet Clean SUP op 16 augustus in Leiden. En Unity TV maakte onderstaand filmpje.

Video van WotEzJVQ7yM

Accepteer cookies

Wethouder Marcel Belt van de gemeente Leidschendam-Voorburg supte met zijn drie kinderen mee tijdens de derde etappe van Voorburg naar Den Haag (zie onderstaande foto).
 

VlietCleansup2022-4

Vakantie-evenementen Groen doet goed

In Leiden, Voorburg, Den Haag en Delft werd aan elke etappe van de Vliet Clean SUP een vakantie-evenement gekoppeld, in samenwerking met lokale Groen doet goed partners. Per dag maakten tientallen kinderen van 8-12 jaar uit wijken met een lage economische status op ontdekkende en sportieve wijze kennis met het belang van schoon water. Op het programma stonden allerlei leuke activiteiten, zoals afvalsuppen en waterproefjes doen. Ook maakten ze nieuwe producten met plastic afval; plastic doppen werden omgetoverd tot een sleutelhanger. 

VlietCleansup2022-1

VlietCleansup2022-3

Over de Vliet Clean SUP

De Vliet Clean SUP is een initiatief van Stichting Techniekmenu (partner van Groen doet goed) en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland en Fonds1818. Volg Vliet Clean SUP ook op Instagram of Facebook via @cleansupnl.
 

Deel deze pagina