Start buurtmoestuin in Wijk bij Duurstede

Start buurtmoestuin in Wijk bij Duurstede

Groen doet goed 29 juni 2022

Op 1 juni heeft wethouder Wil Kosterman van gemeente Wijk bij Duurstede samen met de andere partnerorganisaties Woningcorporatie Viveste, Stichting Binding en Natuurlijk heel leuk de buurtmoestuin feestelijk geopend. Samen met de kinderen uit de buurt werden diverse groenten geplant in de moestuinbakken. Over een aantal weken kunnen we lekkere sla, worteltjes, radijsjes en nog veel meer oogsten.

De buurtmoestuin is ontworpen en ingericht door sociaal onderneming Natuurlijk heel leuk samen met vrijwilligers, kinderen en volwassenen uit de buurt. Dit is mede mogelijk gemaakt door budget van Groen doet goed in Wijk bij Duurstede en Preventieakkoord Wij(k) Gezond. De komende anderhalf jaar zal elke vrijdagmiddag in de moestuin gewerkt worden door de kinderen en bewoners uit de buurt. Natuurlijk heel leuk zal daarin begeleiden door moestuinlessen en natuuractiviteiten te organiseren. Deze structurele begeleiding is belangrijk om mensen te betrekken bij de moestuin en kennis te delen zodat de buurtbewoners op den duur de moestuin zelf kunnen onderhouden.

Groen doet goed Wijk bij DuurstedeEen buurtmoestuin draagt bij aan de positieve gezondheid van mensen, het bevordert het welzijn, het creëert ontmoeting en het stimuleert het gezond eten. Vandaar dat de begeleiding financieel gesteund wordt door het Organisatie & Inrichtingsfonds van de 1e lijnszorgverleners en het beleidsterrein Leefomgeving van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Wil je meer informatie over deze buurtmoestuin, neem dan gerust contact op met Natuurlijk heel leuk, info@natuurlijkheelleuk.nl of volg Facebook/groendoetgoedinwijk. Of lees meer over Groen doet goed Wijk bij Duurstede op onze website.

Deel deze pagina