Leerlingen uit Zuid-Holland zetten de bloemetjes buiten 

Leerlingen uit Zuid-Holland zetten de bloemetjes buiten 

Groen doet goed 31 maart 2022

Bloemen zijn er in allerlei kleuren, ze ruiken lekker en je wordt er blij van. En sommige bloemen kun je zelfs eten! Leerlingen uit negen Zuid-Hollandse gemeenten zetten begin april hun schoolplein vol met smakelijke bloemen. Zij doen mee met de Challenge Eetbare Bloemen die Groen doet goed van april t/m juni 2022 organiseert. 

Tijdens de challenge zaaien leerlingen het schoolplein vol met eetbare bloemen. Die bloemen verwerken de kinderen in juni tot lekkere hapjes. Ze laten ouders en medeleerlingen meegenieten van al die hapjes tijdens een smikkelmomentje. Dat leggen ze vast met een foto of vlog. De leukste inzending wint een proeverij voor de hele klas. Begin juli wordt de winnaar bekend gemaakt. De scholen trappen de challenge af op 5 april, tijdens de Nationale Buitenlesdag. Zij worden daarbij ondersteund door Groen doet goed.

Voedseleducatie en buitenles in de buurt

De Challenge Eetbare Bloemen is onderdeel van de campagne Groente doet goed waarmee Groen doet goed kinderen in aanraking wil brengen met voedsel. Waar komt die komkommer eigenlijk vandaan, waar groeit een aardappel of leren kokkerellen samen met een chef; eten is nog nooit zo leuk en lekker geweest! Verder organiseert Groen doet goed regelmatig buitenlessen in de buurt. Zoals zaadballen maken, struintochten door de stadsjungle, kriebelbeestjes zoeken en slootjesdieren bekijken. In de buitenlucht les krijgen is goed voor de stemming, concentratie en creativiteit van kinderen. Leren met zoveel mogelijk zintuigen zorgt er bovendien voor dat kinderen de lessen beter onthouden. 

Over Groen doet goed 

Met steun van provincie Zuid-Holland hebben sinds 2013 meer dan 100.000 kinderen kennis gemaakt met de natuur. Erg belangrijk, want spelen in de natuur is niet alleen erg leuk, maar draagt ook bij aan een gezonde ontwikkeling. Groen doet goed richt zich expliciet op de kinderen die natuur het hardst nodig hebben, namelijk kinderen die in stenige wijken wonen, met weinig toegang tot de natuur. Nieuwsgierig geworden naar het hele programma van Groen doet Goed? Ga naar www.groendoetgoed.com voor meer informatie. 

Deel deze pagina