Inspiratiebijeenkomst ‘Schooltuinieren voor elk kind’

Inspiratiebijeenkomst ‘Schooltuinieren voor elk kind’

Groen doet goed 29 juni 2022

Vanaf het begin van Groen doet goed ondersteunt De Boswerf in Zeist scholen die gebruik willen maken van de ondersteuning van een moestuincoach. Inmiddels zijn er 3 moestuincoaches actief. Om het schooltuinieren verder op de kaart te zetten, organiseerde De Boswerf op 18 mei,  in samenwerking met Jong Leren eten, een inspiratiebijeenkomst ‘Schooltuinieren voor elk kind’.

Elk kind in z’n schoolloopbaan minstens één keer eigen groenten laten zaaien, verzorgen, oogsten en opeten. Dat is niet alleen de ambitie van de recent opgerichte Schooltuinalliantie, maar ook van de 30 deelnemers aan de inspiratiebijeenkomst. Een groep van o.a. leerkrachten, ouders, moestuincoaches, lokale partners als de Groene Makelaar en Bilts Heerlijk, keken in Den Dollywood eerst naar de film ‘De schooltuin, een jaar rond, met je handen in de grond’. Hierin wordt een Amsterdamse schoolklas een jaar lang gevolgd op een schoolwerktuin. Dat was ‘smullen’. Na de film gaf Annerie Rutenfrans van de Schooltuinalliantie de deelnemers praktische handvatten hoe je op je eigen schoolplein kunt moestuinieren. Alida van der Kloet, makelaar Jong Leren Eten, interviewde twee leerkrachten over hun ervaringen. Aan het eind van het programma toog de groep naar de nabij gelegen Bloementuin, waar ze, onder begeleiding van De Moestuin Juf, hun eigen kruidenboter maakte. Vergezeld van gezonde en duurzame hapjes en drankjes een mooie afsluiting van een warme middag.

Groen doet goed ZeistDuidelijk werd dat er voor scholen die willen beginnen met moestuinieren volop kennis en kunde aanwezig is. Wil je meer weten over moestuinieren op school of op de BSO in Zeist? Neem dan contact op met Annemarieke Holland van de Boswerf (a.holland@odru.nl) of neem een kijkje op www.schooltuinalliantie.nl.

Lees ook meer over Groen doet goed Zeist op onze website.

Deel deze pagina