Educatieve wandelroute in Schiedam: polderpark in de stad

Groen doet goed 22 augustus 2023

Een knotwilg moet geregeld worden geknot en in het voorjaar trekken padden er massaal op uit. Waarom dat zo is, leren kinderen via een gloednieuwe wandelroute door park Kethel in Schiedam Noord: het ‘Polderpad in de stad’. De educatieve route is ontwikkeld door Code Groen Educatie en mede mogelijk gemaakt door Groen doet Goed.

De educatieve tour laat kinderen van 4 tot 12 jaar op een speelse manier kennismaken met de polder en het polderleven. Op routepaaltjes staat informatie over planten, dieren en landschappelijke elementen die typerend zijn voor in de polder. Vrijdag 11 augustus werd het polderpad officieel geopend door de kinderen van kinderopvangorganisatie KomKids en wethouder Frans Hamerslag.
‘Polder Kethel is een uniek stukje polder in de stad’, vertelt Heidi Hoogvliet, directeur van stichting Code Groen educatie, onderdeel van Groen Doet Goed. ‘Het Polderpad in de stad is een leuke manier om kinderen de natuur in te krijgen en ze tegelijk kennis te laten maken met zo’n oer-Hollands stukje groen.’

Ervaring voor alle Schiedammers

De wethouder wandelde mee met een groepje kinderen. Hij vindt het belangrijk dat alle Schiedammers vanaf nu dit speciale stukje in de stad weten te vinden. ‘Als kind was ik altijd buiten’, vertelt Frans Hamerslag. Die ervaring gunt hij ook zijn stadsgenoten. ‘Het is belangrijk dat zij kunnen genieten van de natuur en er tegelijk iets van opsteken.’

Over de route

Het pad is vrij te lopen door iedereen. Het startpunt is bij het NME-centrum, Harreweg 10-12 in Schiedam. Op het hek is het routebord bevestigd. Over een paar weken is het bijbehorende boekje beschikbaar als pdf-bestand op de website van Code Groen educatie. Tot die tijd is het verkrijgbaar bij het NME-centrum tijdens de openingsuren. Het boekje kost 2 euro. De route is mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen, het programma Groen doet goed van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Schiedam.

Deel deze pagina