100 Gi-ga-groene ontwerpboxen voor Zuid-Hollandse scholen

100 Gi-ga-groene ontwerpboxen voor Zuid-Hollandse scholen

Groen doet goed 7 oktober 2022

Hoe zorg je ervoor dat je tekening niet wegwaait? Of: verzin een traktatie zonder plastic. Leerlingen van Zuid-Hollandse basisscholen kunnen deze Kinderboekenweek aan de slag met leerzame en leuke ontwerpopdrachten die passen bij een boek. Groen doet goed stelt kosteloos 100 ontwerpboxen beschikbaar aan scholen in stenige wijken in Zuid-Holland.    

De scholen ontvingen de boxen deze week uit handen van lokale Groen doet goed partners in Zuid-Holland. De ontwerpboxen zijn gekoppeld aan vier verschillende boeken. Alle boxen sluiten aan bij het thema van de kinderboekenweek: Gi-ga-groen!. De ontwerpboxen bevatten uitdagende ontwerpactiviteiten, inclusief leshandleiding en materialen. 

Ontwerpend leren

Ontwerpen heeft een positief effect op de leesbevordering. Door een personage uit een boek te helpen met het oplossen van een probleem, voelen kinderen zich meer betrokken en groeit hun plezier in lezen. Zo worden kinderen gemotiveerde lezers, creatieve denkers en probleemoplossers.

Groen doet goed

De ontwerpboxen worden kosteloos aangeboden aan de school vanuit het project Groen doet goed, gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. 12 scholen in Zuid-Holland in totaal 100 ontwerppakketten. Met steun van provincie Zuid-Holland hebben sinds 2013 meer dan 100.000 kinderen kennis gemaakt met de natuur via activiteiten van Groen doet goed.

Deel deze pagina