Alle kinderen de natuur in!

Dordrecht

“Centraal staat de 50 dingen lijst; zowel het buitengebied, Nationaal Park de Biesbosch, als ook in de natuurgebieden in en aan de rand van de stad”

Kinderen zó enthousiasmeren dat ze vaker terug willen komen, dat heeft Groen doet goed Dordrecht voor ogen. Beleving en verwondering zijn daarin essentieel, volgens Xandra Doornbos, coördinator communicatie en projecten bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Ze vertelt: “Ons doel is om kinderen die normaal gesproken niet in aanraking komen met de natuur kennis te laten maken met het groen. We streven eerder een kwalitatief dan kwantitatief doel na. Niet het aantal kinderen maar de beleving van de kinderen staat centraal. Hiervoor worden zowel het buitengebied, Nationaal Park de Biesbosch, als natuurgebieden in en aan de rand van Dordrecht in het programma ingezet.”

Bewegen, beleven en gezond eten

Rode draad in het programma is de focus op bewegen, beleven en gezond eten. Groen doet goed Dordrecht wil namelijk niet alleen laten zien hoe fijn het is om buiten te spelen en hoe belangrijk bewegen is, maar jong én oud ook laten ontdekken hoe lekker en bijzonder eten rechtstreeks uit de natuur is. Dit jaar ligt de focus op het bereiken van kinderen – en hun opvoeders – in de achterstandswijken in Dordt West. Doornbos: “We blijven de activiteiten natuurlijk wel aanbieden aan alle kinderen in Dordrecht. We gaan bijvoorbeeld ook aan de slag met de ontwikkeling van een app en website, die kinderen stimuleert de Dordtse natuur te ontdekken.”