Bomen en struiken

Winnaar inzending Mooiste Boom bekend

Heeze Leende 12 juli 2023

De boom van het jaar 2023 van de gemeente Heeze-Leende staat zoals bekend op het grasveldje van de Stoelenmatter/Tinnegieter in de Nieuwe Hoeve in Heeze. Deze inlandse eik kreeg de meeste stemmen, vóór de kastanje in de Saturnus in dezelfde wijk. De verkiezing van de Mooiste Boom werd georganiseerd door IVN Heeze-Leende.

Onder allen die op de winnende boom hebben gestemd is onlangs door wethouder Robert Groenewoud en IVN-voorzitter Ben Pollmann één winnaar geloot die een “jonkie” van de eik zal ontvangen. De winnaar is Marloes van der Weele uit Heeze, aan wie op dinsdag 25 juli om 11.00 uur een certificaat voor de boom (op locatie) uitgereikt zal worden door de wethouder. De boom zelf zal, vanwege het plantseizoen, pas in de herfst overhandigd en geplant worden tijdens de viering van 50 jaar Boomfeestdag in Heeze.

Ook degene die de winnende boom genomineerd heeft, Piet den Besten, zal een boom in ontvangst mogen nemen. Bijzonder daaraan is dat er 46 verschillende bomen genomineerd waren, maar dat Piet de enige was die de winnende eik voorgedragen heeft.

Ontdek meer over

Deel deze pagina