Jeugd

IVN Heeze-Leende organiseert al geruime tijd activiteiten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Vorig jaar is dat uitgebreid naar 14 jaar. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. IVN brengt de natuur dichtbij: op school en in de vrije tijd. Op de basisscholen in de gemeente Heeze-Leende krijgen de kinderen binnen en buiten les van de schoolgidsen van IVN Heeze-Leende. Daarbij blijkt dat veel kinderen erg geïnteresseerd zijn in de natuur en er graag meer van zouden willen weten. Binnen IVN Heeze-Leende houden het Jeugd IVN en IVN Jongeren (“Avonturiers”) zich bezig met het organiseren van activiteiten voor de jeugd.

Jeugd IVN

Sinds enkele jaren kunnen kinderen die vaker op pad willen gaan ook terecht bij het Jeugd IVN binnen IVN Heeze-Leende. Kinderen tussen de 6 en 10 jaar zijn van harte welkom om met enthousiaste begeleiders mee de natuur in te gaan en meer te leren over insecten, sporen zoeken, vogelsoorten, het nachtleven in het bos, eetbare planten en bloemen, amfibieën, waterdieren en nog veel meer. Elke maand komt het Jeugd IVN op de zondagochtend bij elkaar voor een nieuw avontuur. Of, afhankelijk van de activiteit, op een afwijkend moment. Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten van het Jeugd IVN moet je jeugdlid zijn. De contributie hiervoor bedraagt 12,50 euro per jaar.

Wil je lid worden van het Jeugd IVN of meer informatie: mail naar jeugd-ivn@ivnheezeleende.nl of bel met Stefanie van Heck 06-4678 9989

Programma jeugd 2023-2024

Avonturiers

Ook voor jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar is er een mogelijkheid om de natuur in te gaan. Onder de naam “Avonturiers” is vorig jaar een jongerenafdeling opgericht die duidelijk anders is dan het Jeugd IVN. Eens in de maand gaan we op zondagmorgen op pad naar een mooi natuurgebied. Waar het Jeugd IVN meestal een beetje in de buurt blijft, gaan de “Avonturiers” wat verder weg. En we gaan ook andere dingen doen. Minder spelelementen, meer avonturen beleven. Vandaar de naam.

Trefwoorden zijn:

Richtlijn Avonturiers

Voor 2024 hebben de Avonturiers weer volop plannen, waaronder

Samen met het jeugd-IVN van Geldrop op kamp. Twee dagen inclusief een overnachting met veel activiteiten! Maar er is nog veel meer, zoals uit het voorlopige programma blijkt.

IVN Jongeren staat onder leiding van Willem van de Ven en Emanuel Nervo. Lid worden kost 12,50 per jaar. Ben je nog geen lid maar wil je wel meedoen? Meld je dan aan voor een kennismaking.

Voor meer informatie: mail naar avonturiers@ivnheezeleende.nl of bel met Willem 06-3437 6748.

Programma Avonturiers 2024

Datum Activiteit / Onderwerp
7 januari Vet- en Oliebollen
februari/maart Amfibieën overzetten
17 maart Hakken op de hei (samen met Jeugd IVN)
14 april Vogeltrek in …? (hele dag)
26 mei Geocaching
23 juni Eetbare planten
juli Waterbeestjes
augustus Op bezoek bij de jager van Valkenhorst
september Op kamp met tal van activiteiten! Twee dagen inclusief overnachting
26 oktober Nacht van de nacht
november Uilenballen
december Takken identificeren en insectenhotels bouwen