Jeugd

IVN Heeze-Leende organiseert al geruime tijd activiteiten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. IVN brengt de natuur dichtbij: op school en in de vrije tijd. Op de basisscholen in de gemeente Heeze-Leende krijgen de kinderen binnen en buiten les van de schoolgidsen van IVN Heeze-Leende. Daarbij blijkt dat veel kinderen erg geïnteresseerd zijn in de natuur en er graag meer van zouden willen weten. Binnen IVN Heeze-Leende houdt de Kinderdoegroep en het Jeugd IVN zich bezig met de organisatie van activiteiten voor de jeugd.

Voor de activiteiten van de Kinderdoegroep, die enkele keren per jaar georganiseerd worden, hoef je geen lid te zijn van het IVN. Het is heel laagdrempelig, iedereen kan zich aanmelden en meedoen. In de afgelopen jaren organiseerde de Kinderdoegroep o.a. doe-ochtenden rond thema’s als Stenen & fossielen, Reptielen & amfibieën, Sterren & planeten, Hakken op de hei, Nestkastjes timmeren, Bezoek aan de imker, op pad met de nachtwacht en met de schaapherder. Tijdens deze ochtenden kan je op een vrijblijvende manier kennis maken met de natuur. Vind je het leuk dan kan je altijd lid worden van het Jeugd IVN.

Voor meer informatie over de activiteiten van de Kinderdoegroep: mail naar kinderactiviteiten@ivnheezeleende.nl of bel met Weena-Oskamp 06-5470 5501

Sinds kort kunnen kinderen die vaker op pas willen gaan ook terecht bij het Jeugd IVN binnen IVN Heeze-Leende. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn van harte welkom om met enthousiaste begeleiders mee de natuur in te gaan en meer te leren over insecten, sporen zoeken, vogelsoorten, het nachtleven in het bos, eetbare planten en bloemen, amfibieën, waterdieren en nog veel meer. Elke maand komt het Jeugd IVN op de zondagochtend bij elkaar voor een nieuw avontuur. Of, afhankelijk van de activiteit, op een afwijkend moment. De jeugdafdeling van het IVN was erg actief in de 70-er en 80-er jaren van de vorige eeuw. Het heeft geruime tijd bestaan. Nu is het nieuw leven in geblazen en heeft al veel nieuwe jeugdleden verwelkomd. De contributie voor het Jeugd IVN bedraagt 12 euro per jaar per kind.

Wil je lid worden van het Jeugd IVN of meer informatie: mail naar jeugd-ivn@ivnheezeleende.nl of bel met Stefanie van Heck 06-4678 9989

Werving vrijwilliger Jeugd IVN

Werving vrijwilliger Kinderdoegroep

brochure Jeugdactiviteiten

Programma Jeugd 22/23